Licitația „Colecția unui român. Corneliu Vadim Tudor”, organizată de Artmark, începe marți, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton. Cu acest prilej, pasionații își pot îmbogăți colecția cu numeroase autografe, dar și cu scrisori ale unor personalități de renume mondial. Prețurile pornesc de la 50 de euro și ajung până la 2.500 de euro.
„De la starurile secolului XX, precum Alain Delon, Brigitte Bardot, Louis Armstrong, Catherine Deneuve, Sophia Loren, Aram Haciaturian, la personalități politice ale secolului XX - Fidel Castro, Dwight D. Eisenhower, Jimmy Carter, Woodrow Wilson, Hans Dietrich Genscher, colecția Corneliu Vadim Tudor oferă publicului posibilitatea de a deține o parte din istoria universală”, spun reprezentanții Artmark. Există și autografe ale lui Nichita Stănescu, Mihail Sadoveanu, Marin Sorescu, Marin Preda, Lucrețiu Pătrășcanu, George Enescu, I.C. Brătianu, Ion Popescu-Gopo și mulți alții.
În colecția lui Corneliu Vadim Tudor se regăsesc o mulțime de scrisori importante scrise și semnate de Mihail Gorbaciov, Charles de Gaulle, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Victor Hugo, Marc Chagall, Eugene Delacroix, Émile Zola, Gustave Flaubert, Alphonse Daudet, Lucian Blaga, Mihail Sadoveanu, Ioan Slavici, Regina Maria, George Enescu, Regele Ferdinand, Liviu Rebreanu, Titu Maiorescu, Martha Bibescu, Anna de Noilles și mulți alții. Prețurile pornesc de la 50 euro și ajung până la 2.500 euro.
„Recordul mondial pentru un autograf a fost stabilit la Sotheby’s în 2012, când o copie a Constituției Americii aparținând lui George Washington, care conținea și semnătura acestuia, a fost vândută pentru aproape 10 milioane de dolari. Cea mai scumpă scrisoare vândută într-o licitație a fost scrisă de Francis Crick, omul de știință care a descoperit structura și funcția ADN-ului, și a fost vândută pentru 6 milioane de dolari, în 2013, la Christie’s”, au subliniat reprezentanții Artmark.
La licitație sunt scoase și o carte de oaspeți a unui restaurant bucureștean cu autografele unor personalități politice ale anilor '30, cu un preț de pornire de 450euro, dar și un Album Amicorum aparținând lui Trandafir Djuvara. Acesta conține scrisori, autografe și cărți de vizită ale unor personalități de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Prețul de pornire este de 450 euro.
Citește și:
250 de euro pentru masca mortuară a lui Eminescu?!
Manuscris al lui Eminescu din colecția lui Vadim Tudor, la licitație