Avantajele alimentaţiei vegetariene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avantajele alimentaţiei vegetariene

Sănătate 28 Septembrie 2010 / 00:00 429 accesări

Alimentaţia vegetariană poate preveni până la 90% din accidentele vasculare cerebrale şi 97% din infarctele de miocard. S-a demonstrat, în urmă cu ani, că alimentaţia vegetariană, foarte săracă în grăsimi, poate duce la diminuarea plăcilor de aterom la bolnavii programaţi pentru operaţia by-pass, explică şeful Biroului de programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, master european, dr. Loti Popescu. De asemenea, riscul cancerului de prostată, de sân şi de colon este de 3-4 ori mai mare pentru cei care consumă zilnic carne, ouă, produse lactate, în comparaţie cu cei care au ales să fie vegetarieni. “Cazeina din lapte are acţiunea cea mai cancerigenă dintre toate produsele de origine animală. Femeile vegetariene au un schelet mai puternic, au mai puţine fracturi şi, cu înaintarea în vârstă, pierd mai puţină masă osoasă”, spune medicul şef. Este bine de ştiut că un adult are nevoie de 40 g proteine/zi, adică 10-15% din aportul caloric total. Conţinutul în proteine al cerealelor depăşeşte, de obicei, 10%. Fasolea şi mazărea uscată au un conţinut de proteine de 25%. Alimentele de origine vegetală conţin cantităţi suficiente de proteine, sunt bogate în fibre, sărace în grăsimi şi fără colesterol. “Cei care vor să aleagă alimentaţia vegetariană pot începe cu 1-2 zile pe săptămână, pentru o anumită perioadă, în care să-şi observe starea de sănătate. Vor observa că au mai multă energie, mai dispare din celulită, mai scad în greutate, obosesc mai greu s.a. Menţinerea unui stil de viaţă sănătos, a unei alimentaţii sănătoase asigură o stare bună de sănătate”, a conchis medicul şef.

Taguri articol


12