Aveţi dubii ce ţin de siguranţa alimentelor? Sunați la 0786 577 007

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comandamentul Sezon Estival 2017

Aveţi dubii ce ţin de siguranţa alimentelor? Sunați la 0786 577 007

Social 24 Iulie 2017 / 16:50 1320 accesări

Aşa cum ne-am obişnuit, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au controlat, în perioada 17.07. – 23.07 2017, 206 unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Concret, au fost controlate: 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 16 unităţi tip bufet, 17 baruri, 2 snack baruri, 2 unităţi tip bistro, 2 cantine din tabere școlare, 1 pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, o tonetă de înghețată și o autoutilitară. „În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.000 de lei”, se arată în comunicatul primit la redacţie.

Ziua de 22 iulie a fost una specială deoarece, la solicitarea IPJ Constanţa – SICE, inspectorii DSVSA au efectuat o acţiune comună de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. „Menționăm că ANSVSA vine în sprijinul solicitărilor primite şi de la alte instituţii ale statului, fiind singura instituție competentă pentru reținerea oficială și certificarea sanitar-veterinară a produselor alimentare nedestinate consumului uman”, potrivit aceleiaşi surse. În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Dacă aveţi dubii în ce priveşte calitatea alimentelor, puteţi suna gratuit

Totodată, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi recomandări şi informaţii utile.

„Vă reamintim că unităţile aflate pe litoral sunt supravegheate şi verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017”, potrivit aceleiaşi surse.



12