Decanul Institutului de Film de la Hollywood, Dov Simens, invitat în perioada 2-3 iulie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, susţine că filmele româneşti spun poveşti extraordinare, dar românii nu ştiu să îşi vândă filmele şi să facă bani de pe urma lor.
Dov Simens, profesorul lui Quentin Tarantino, Chris Nolan şi Guy Ritchie, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că îi va învăţa pe români să facă filme bune cu buget mic şi apoi să le vândă pentru a câştiga bani mulţi de pe urma lor.
„Nu mai faceţi scurtmetraje, sunt o prostie, sunt pentru copii. Vreţi să faceţi bani? Aveţi mult talent, dar nu aveţi simţul business-ului în cinematografie. Eu nu pot preda talentul, vă cred pe cuvânt că îl aveţi, acum hai să vedem ce facem cu el. Veţi face profit cu filmele, sunteţi o naţie inteligentă care creşte repede, şcoala de două zile te învaţă cum să faci filme profitabile. Este peste tot la fel în lume cu filmele, laboratorul, actorii. (...) Trebuie să faceţi filme care fac bani în România!”, a spus Dov Simens.
El a afirmat că filmele româneşti pot fi bune, dar nu beneficiază de un marketing pe măsură, care să le aducă şi profit. Simens a mai spus că regizorii români „chiar se pricep la ceea ce fac”, dar au dificultăţi în a lega o poveste coerentă, care să te ţină cu sufletul la gură timp de 90 de minute.
„OAMENII DIN ROMÂNIA ŞTIU SĂ SPUNĂ POVEŞTI” „Aveţi naratori extraordinari, sunt poveşti foarte bune cele spuse până acum. Dar trebuie investit şi în marketing, să nu vă aşteptaţi să vină cineva de la Hollywood şi să facă asta pentru voi. (...) Oamenii din România ştiu să spună poveşti, asta vine din apa pe care o beţi, dar cum se promovează nu”, a spus el.
„Aveţi gimnastele voastre extraordinare care merg acum la Olimpiadă. De ce nu cumpără nimeni, chiar acum, povestea lor cu 1.000 de dolari. Iată filmul\", a spus Simens.
Cursul de două zile cu Simens costă 314 euro şi va avea loc în perioada 2-3 iunie şi este organizat de Hollywood Transilvania şi TIFF. Până în prezent, la cursul de la Cluj-Napoca s-au înscris 35 de participanţi şi vor fi aproximativ 50.
Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioada 1 - 10 iunie, la Cluj-Napoca.