Avion militar rus, prăbuşit în Marea Neagră. Niciun supraviețuitor la bord!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avion militar rus, prăbuşit în Marea Neagră. Niciun supraviețuitor la bord!

Externe 25 Decembrie 2016 / 10:00 1838 accesări

Un avion militar rus care se îndrepta spre Siria s-a prăbuşit în Marea Neagră, în largul staţiunii Soci, confirmă Ministerul rus al Apărării, citat de postul Russia Today. Aparatul transporta militari ruși și membri ai Ansamblului Alexandrov, unul dintre corurile armatei ruse care se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou la baza aeriană. Printre pasageri se aflau și nouă jurnaliști, a mai spus ministerul rus. "Resturi ale avionului au fost găsite la adâncimi de 50-70 de metri, la circa 1,5 kilometri de ţărm", a transmis Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

NOUĂZECI ŞI DOUĂ DE PERSOANE SE AFLAU LA BORDUL AVIONULUI PRĂBUŞIT

Nouăzeci şi două de persoane se aflau la bordul avionului militar rus prăbuşit în Marea Neagră, iar, conform autorităţilor ruse, nu au fost găsiţi supravieţuitori, relatează site-ul agenţiei Tass.

"La bordul avionului erau opt membri ai echipajului şi 84 de pasageri", a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Pe lista pasagerilor figurează membri ai Orchestrei militare Aleksandrov şi jurnalişti. Orchestra urma să susţină un concert de sărbători în Baza militară rusă situată în oraşul sirian Hmeymim.

Cel mai probabil, dintre cele 92de persoane aflate la bord, niciuna nu a supravieţuit. "Din nefericire, în timpul eforturilor de căutare, nu au fost observate persoane în viaţă, veste sau bărci de salvare", a afirmat un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Preşedintele Vladimir Putin a fost ţinut la curent cu această situaţie, iar Comisia pentru investigaţii a dispus iniţierea unei anchete.

RUSIA NU EXCLUDE NICIO IPOTEZĂ ÎN CAZUL AVIONULUI PRĂBUŞIT ÎN MAREA NEAGRĂ

Comisia specială de investigaţii din Rusia ia în considerare toate ipotezele în cazul avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, deşi este prematur să se vorbească despre un atac terorist, a anunţat duminică seară ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov. "Comisia de investigaţii analizează diverse ipoteze. Este normal să fie analizate toate cauzele posibile care puteau genera prăbuşirea. Este prematur să vorbim despre un atac terorist", a declarat Maxim Sokolov, citat de agenţiile de presă Tass şi Sputnik.

Echipele de căutare încearcă să găsească cele două cutii negre ale avionului de tip Tupolev Tu-154 prăbuşit în Marea Neagră.

MARELE COR AL ARMATEI ROȘII, SAU ANSAMBLUL ALEKSANDROV, A CÂNTAT ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA LA CONSTANȚA

Amintim că cel mai mare și mai cunoscut ansamblu artistic din Rusia, Marele Cor al Armatei Roșii sau Ansamblul Aleksandrov, a susținut, în premieră în România, două concerte extraordinare. Primul dintre ele a fost pe 8 octombrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, după care, a doua zi, legendele muzicii corale rusești au cântat pentru publicul din Capitală, la Sala Palatului.

CORUL ARMATEI ROȘII, SIMBOL AL RUSIEI DINCOLO DE FRONTIERE

Corul Armatei Roșii, al cărui director și 60 de membri se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră, reprezintă un simbol al Rusiei aplaudat pretutindeni, chiar și în zonele de conflict, relatează AFP. Fondat în 1928, Ansamblul Alexandrov, cunoscut în timpul turneurilor sale de succes sub numele de Corul Armatei Roșii, este format în prezent din aproximativ 200 de cântăreți, muzicieni și dansatori.

Repertoriul său include astăzi mai mult de 2.000 de opere, de la cântece folclorice sau care glorifică URSS la muzica sacră, trecând prin cele mai mari hituri moderne internaționale, pe care le interpretează cu voci puternice, însoțite de coregrafii acrobatice. Unul dintre puținele ansambluri care au efectuat turnee în străinătate în perioada sovietică, Corul Armatei Roșii a susținut sute de concerte în URSS, a înregistrat zeci de discuri și s-a impus ca participant cheie la festivaluri publice.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, muzicienii săi nu au cunoscut nici un răgaz, dând peste 1.500 de concerte pentru soldații sovietici în zonele de luptă, ca și în spitale.

Condus timp de 18 ani de către fondatorul său, generalul și compozitorul Alexander Alexandrov, autorul muzicii imnului sovietic, ansamblul a fost apoi încredințat fiului său, Boris, care l-a condus între 1946 și 1987.

Actualul lider al Corului Armatei Roșii, Valeri Halilov, se afla printre membrii ansamblului care trebuiau să sărbătorească Anul Nou la baza aeriană rusă Hmeimim din Siria și care se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit în Marea Neagră.

Autoritățile ruse au afirmat că nu există "semne de supraviețuitori" în zonă.

ZI DE DOLIU NAȚIONAL DUPĂ ACCIDENTUL AVIATIC. ANCHETA CONTINUĂ

Rusia este luni, 26 decembrie, în doliu, după accidentul aviatic de duminică de la Soci, când un avion militar Tupolev Tu-154 cu 92 de persoane la bord, inclusiv membri ai Corului Armatei Roșii, s-a prăbușit în Marea Neagră, scrie AFP. Avionul se afla în drum spre Siria, unde artiștii susțineau un concert de Anul Nou a celebra victoria de la Alep împotriva rebelilor sirieni.

Catastrofa aeriană a șocat Rusia, unde Ansamblul Alexandrov, cunoscut drept Corul Armatei Roșii, reprezintă un simbol național.

Președintele Vladimir Putin a decretat doliu național și a cerut o anchetă care să determine cauzele catastrofei. A fost creată o comisie specială condusă de ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov.

"Toate cauzele posibile sunt examinate", a anunțat Sokolov, care a ajuns duminică seara la Soci. El a spus că e prematur să se pronunțe în favoarea oricărei teorii și chiar pista unui atentat terorist este luată în calcul, deși agențiile de presă ruse au citat surse apropiate anchetei care au spus că este vorba cel mai probabil de o defecțiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

Echipele care caută resturile aeronavei nu au găsit cutiile negre, iar căutarea a continuat și luni.

FILMUL EVENIMENTELOR

Avionul a dispărut de pe radar duminică, în jurul orei 4.27 dimineața, ora României, la două minute după decolarea de pe aeroportul din Soci. Aeronava se îndrepta către baza militară a Rusiei din Hmeimim, Siria.

Resturi din aparatul de zbor au fost găsite la 1,5 km de coastă, la aproximativ 70 de metri adâncime, conform unui purtător de cuvânt al Armatei ruse. "Nu există indicii că ar fi supraviețuitori", a mai afirmat el, precizând că peste 3.000 de persoane, inclusiv o sută de scufundători, 32 de nave, 6 elicoptere și mai multe drone participau la căutări.

Doar 10 corpuri au fost recuperate, a mai anunțat armata, subliniind că ele vor fi identificate la Moscova.

Aparatul de zbor plecase de la Moscova și a făcut o escală de realimentare la Soci. Avea la bord 84 de pasageri și opt membri ai echipajului. printre ei se aflau 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov și alți opt militari. La bord se mai aflau nouă jurnaliști ai canalelor de televiziune Pervîi Kanal, NTV și Zvezda, ca și înalți funcționari civili și șeful unei organizații de caritate rusești, Elisaveta Glinka.

Citește și:

Marele Cor al Armatei Roșii a cucerit publicul din Constanța

Taguri articol


12