RECURS RESPINS. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, recursul înaintat de Sergiu Băhăian, Edward Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă împotriva arestării lor de către Tribunalul Ialomiţa. În faţa judecătorilor, Băhăian a declarat că este nevinovat şi că nu are nicio legătură cu crimele comise la Constanţa. „Nu sunt vinovat de ceea ce onoratul Parchet îmi pune în cârcă“, a spus Sergiu Băhăian. Totodată, avocatul acestuia, Alexandru Pantea, a spus că în cele 32 de volume ce alcătuiesc dosarul escrocheriilor financiare pentru care a fost trimis după gratii nu există probe concrete care să impună cercetarea lui Băhăian în stare de arest preventiv. Celălalt suspect, Mihai Dăscălete, a relatat instanţei că a avut cu Băhăian şi alţi cunoscuţi ai acestuia legături de afaceri. El a spus că a primit de la aceştia, în contul unor datorii, mărfuri cum ar fi gresie, ţeavă, polistiren, vopsea şi tablă zincată. Procurorul de şedinţă a declarat însă că în dosar există interceptări ale convorbirilor telefonice ale celor patru suspecţi şi cu toate că Băhăian nu a figurat ca liderul acestui grup de firme în acte, el este liderul mascat al grupării. Procurorul a susţinut că Băhăian ar fi fost cel care îi punea în funcţia de administratori de firmă pe cei racolaţi. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au ţinut cont şi de faptul că DIICOT Constanţa face cercetări într-un dosar privind patru omoruri a unor administratori de firme în spatele cărora s-ar putea afla Băhăian. Cei patru - Sergiu Băhăian, Edward Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă - sunt acuzaţi că ar fi înşelat peste 60 de societăţi comerciale prin emiterea de ceruri fără acoperire, producând un prejudiciu de aproximativ 5,5 milioane de lei.
RAMURA DIN CONSTANŢA. În dosarul de la Constanţa au fost arestaţi preventiv, de Tribunalul Constanţa, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, suspectaţi de comiterea celor patru crime şi a numeroase infracţiuni economice, la comanda lui Băhăian. Potrivit DIICOT Constanţa, membrii grupării foloseau, pentru comiterea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora au fost înfiinţate aproximativ 40 de societăţi comerciale, iar prin intermediul acestor firme au fost făcute o serie de operaţiuni comerciale constând în principal în achiziţii de mărfuri care erau achitate cu instrumente de plată fără acoperire în bancă. După ce îşi îndeplineau rolul, persoanele respective erau ucise. Până în present, anchetatorii au reuşit să identifice doar patru vicime: Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan. Anchetatorii constănţeni vor începe audierea lui Băhăian după ce acesta va fi adus la Constanţa. Procurorii spun că deţin probe conform cărora Valentin Şlepac ar fi pus la cale asasinatele la ordinele lui Băhăian. Tot Şlepac ar fi fost cel care alegea modul în care vor fi ucise victimele şi după ce se descotorosea de ele îi raporta totul lui Băhăian.
VICTIME RECRUTATE DE PE E-JOBS. Odată cu extinderea cercetărilor, anchetatorii au descoperit că firmele grupării lui Băhăian îşi recrutau angajaţii de pe e-jobs. Firmele la care administratori erau locotenenţii şi victimele lui Băhăian au şi acum anunţuri pe e-jobs prin care căutau forţă de muncă. Una dintre ele, SC Delta Force, din Constanţa, înregistrată pe numele victimei Emilian Leonte, la care mai apare ca asociat şi Ion Bojin, (arestat în prezent), încă mai angajează paznici şi agenţi de intervenţie. În anunţ, angajatorul promitea o serie de condiţii avanajoase şi posibilitatea de promovare în cadrul firmei. O altă societate este Guardian Constant Consult SRL, care îi aparţine tot lui Leonte, dar şi Mira SRL, care te trimite direct la compania Miro Consult, ce are postat un anunţ de angajare expirat din 17 aprilie 2006. Angajatorul le cerea candidaţilor să solicite un job doar dacă erau prezentabili şi comunicativi. O altă firmă este General Management Construction Group, care oferea trei joburi: director, inginer şi secretară. Maraton Nav SRL figurează pe site-ul e-jobs cu un anunţ de angajare din 20 februarie 2007, ce a fost valabil o singură lună. De atunci nu au mai apărut alte anunţuri. Firma era în căutarea unui angajat pentru tubulatură, sablat, montat schele, lăcătuşerie. Salariatul trebuia să fie cunoscător de limba engleză şi putea beneficia de un loc de muncă în străinătate. La numerele de telefon postate la anunţuri nu răspunde nimeni sau robotul te anunţă că numărul nu este alocat.