„Bal mascat”, spectacolul de final de an al studenţilor catedrei de Canto

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Bal mascat”, spectacolul de final de an al studenţilor catedrei de Canto

Cultură 04 Iunie 2007 / 00:00 669 accesări

Pentru a marca sfîrşitul celor patru ani de studiu, absolvenţii catedrei „Canto” a Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” au prezentat, vineri seară, spectacolul „Bal mascat ”. Regizată de decanul Facultăţii de Arte, prof. univ. dr. Florenţa Marinescu, reprezentaţia a adus în centrul atenţiei arii din cele mai cunoscute opere prezentate în România. Astfel, cu măştile pe faţă, tinerii au interpretat o serie de arii renumite, de la cele din opera „Don Giovanni” la „Liliacul” şi pînă la „Faust”. „Foarte mulţi dintre aceşti tineri sînt foarte talentaţi şi sper să facă o carieră în acest domeniu, cel puţin la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski”, a declarat prof. univ. dr. Florenţa Marinescu.

Acest spectacol a reprezentat pentru studenţii constănţeni şi o repetiţie generală înainte de examenul de licenţă, care va fi susţinut pe scena Operei Naţionale din Bucureşti. Potrivit decanului Facultăţii de Arte, prof. univ. dr. Florenţa Marinescu, instituţia de la malul mării este singura care s-a încumentat, doi ani la rînd, să susţină examenul de licenţă sub forma unui spectacol integral de operă. „Muncim foarte mult pentru acest spectacol final. Ne dorim să ne prezentăm la un nivel înalt, care să fie demn de prestigiul instituţiei noastre”, a precizat prof. univ. dr. Florenţa Marinescu.

Cu siguranţă, spectacolul va fi unul de excepţie, cu atît mai mult cu cît o parte dintre studenţii constănţeni sînt, deja, angajaţi ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Aceştia au făcut parte din distribuţia unor importante reprezentanţii şi vor putea fi urmăriţi şi în spectacolul „Văduva veselă”. „Acum, cînd sînt la început de drum în cariera pe care şi-au ales-o, nu pot să le urez decît foarte mult noroc şi să le spun să nu fie niciodată mulţumiţi de ei. Să aspire, întotdeauna, spre mai sus şi să considere că ceea ce au realizat este cel mai prost lucru pe care l-au făcut. Le recomand scena europeană, în special, şi, de ce nu, să treacă oceanul. Să facă foarte multe audiţii, pentru că doar aşa îi pot fi ascultaţi de foarte mulţi oameni şi, nu în ultimul rînd, să ştie că nimeni nu este profet în ţara lui. Acestea sînt sfaturile pe care le-am primit şi eu de la profesorii mei şi le-am urmat cu stricteţe de-a lungul carierei mele”, a concluzionat prof. univ. dr. Florenţa Marinescu.

Taguri articol


12