Jucătorii, membrii staff-ului tehnic şi conducerea clubului Universitatea Craiova, componenţi ai "Generaţiei de Aur" şi numeroşi foşti fotbalişti i-au adus, marţi dimineaţă, un ultim omagiu lui Ilie Balaci, al cărui sicriu a fost depus pe terenul Stadionului "Ion Oblemenco".
Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Silviu Lung, Emil Săndoi, Rodion Cămătaru, Eugen Trică, Aurel Ţicleanu, Dănuţ Lupu, Flavius Stoican, Gabi Popescu, Pavel Badea, Silvian Cristescu, Costel Orac şi mulţi alţi foşti jucători s-au recules la sicriul celui cunoscut sub numele de "Minunea Blondă". De asemenea, i-au adus un ultim omagiu fostului fotbalist şi au depus coroane de flori reprezentanţii clubului SCM Craiova, alături de componentele echipei de handbal, oficialităţi locale precum şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Fostul coleg al lui Ilie Balaci de la Universitatea Craiova, Aurel Ţicleanu, a ţinut un discurs în faţa celor prezenţi, iar un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei a oficiat o slujbă "In Memoriam".
La ora 12,00, trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a părăsit pentru ultima oară gazonul pe care în anii '80 reuşea marile performanţe alături de ceilalţi componenţi ai echipei denumită ulterior "Craiova Maxima". Sicriul fostului fotbalist, purtat pe umeri de şase soldaţi, a părăsit stadionul în aplauzele a peste 1.500 de suporteri. Aceştia au scandat "Te vom iubi mereu" şi au aprins torţe alb-albastre, culorile clubului Universitatea Craiova.
Cortegiul funerar a plecat spre la Biserica Sf. Ilie din Craiova, acolo unde de la ora 13,00, a avut loc slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. La ora 14,00 cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Sineasca, acolo unde Ilie Balaci, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, va fi înmormântat cu onoruri militare.
Reamintim că fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, duminică, la vârsta de doar 62 de ani. El a câştigat 3 titluri de campion al României şi 4 Cupe ale României cu Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat în cea mai mare parte a carierei, iar înainte de a se retrage din activitate, în 1988, a mai evoluat la FC Olt şi Dinamo.
El a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în 1981 şi 1982. În Divizia A are 349 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţionala are 69 de selecţii şi 8 goluri.
Ca antrenor cele mai mari succese le-a înregistrat în ţările arabe, cucerind numeroase trofee în Tunisia, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită sau Qatar. Şi-a început meseria de antrenor la Pandurii Târgu Jiu, iar apoi le-a pregătit în ţară pe Drobeta-Turnu Severin şi Universitatea Craiova (de trei ori). A mai antrenat formaţiile Club Africain Tunis, Olympique Casablanca, Al-Shabab FC (EAU), Al-Nasr (Arabia Saudită), Al-Hilal FC (Arabia Saudită), Al Ain FC (EAU), Al Sadd SC (Qatar), Al Ahli Club Dubai (EAU), Al-Arabi SC (Qatar), Kazma (Kuweit), Raja Casablanca (Maroc), Al-Nahda (Arabia Saudită), Al-Hilal FC Omdurman (Sudan), Suwaiq Club (Oman).