Poveste cu final cunoscut în cazul propunerii de arestare preventivă formulate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pe numele Elenei Udrea. Așa cum era de așteptat, instanța supremă a emis pe numele acesteia un mandat pentru 30 de zile. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu este definitivă și poate fi contestată. Judecătorul a luat hotărârea de privare de libertate a Elenei Udrea, după o ședință ce a durat trei ore și jumătate, pentru două fapte de trafic de influență, alte două capete de acuzare ale DNA (un trafic de influență și spălarea de bani) nefiind luate în calcul. Deși a ajuns în spatele gratiilor, Udrea rămâne optimistă. Cel puțin așa reiese dintr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a "blondei de la Cotroceni". "După decizia din această seară a ÎCCJ, am o veste rea şi una bună. Vestea rea este că s-a dispus arestarea mea preventivă pentru 30 de zile. Am încredere, însă, că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată. Probabil, luni. Vestea bună este că judecătorul a invalidat încă două capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea în dosarul „Microsoft“: o acuzaţie de trafic de influenţă şi cea rămasă de spălare de bani".
BANII DUC SPRE PDL Dosarele în care Elena Udrea, membru-cheie al regimului Băsescu, este cercetată se extind către tot mai multe persoane apropiate fostului președinte, care, probabil, urmăresc teribil de neliniștite evenimentele actuale. Unul dintre aceste personaje este fostul premier Emil Boc, al cărui nume apare în referatul de arestare formulat pe numele Elenei Udrea în dosarul "Microsoft". Potrivit unor pasaje publicate de Antena 3, fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, inculpat în această cauză, ar fi pornit procedura de achiziție la presiunile Elenei Udrea, dar și ale unor persoane din conducerea PDL. Chiar Emil Boc l-ar fi sprijinit pe Sandu pentru promovarea Hotărârii de Guvern privind licențele IT. De asemenea, o parte din bani a ajuns la Partidul Democrat Liberal. "S-a stabilit că beneficiari ai sumelor din plăţile efectuate în baza contractului sunt, printre alţii, inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel. Din probatoriul testimonial rezultă că, pentru promovarea Hotărârii de Guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului-ministru (...)", se arată în referat. Reacția lui Emil Boc a fost cel puțin evazivă. Vizibil afectat, acesta a spus că habar nu are de ce îi apare numele în referatul DNA şi că tot ce a făcut a fost să semneze o Hotărâre de Guvern în 2009.
"ȘI-A TRAFICAT FUNCȚIA" Acuzațiile formulate la adresa Elenei Udrea sunt grave. Procurorii spun că aceasta "şi-a traficat funcţia şi influenţa la nivel guvernamental în mod direct şi indirect faţă de cumpărătorii de influenţă, prin intermediul lui Dorin Cocoş, şi a primit foloase necuvenite constând în suma de 9.000.000 de euro". Tot trafic de influenţă este acuzația privind contractul E-România. Udrea ar fi intervenit pentru a se asigura că firma care livra aparatura își va primi la timp banii prevăzuți în contract.
Pe de altă parte, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat în cazul declaraţiilor făcute de Elena Udrea cu privire la magistrați care acționează la comandă, de teamă. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.