Banksterii le plâng de milă asigurătorilor...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cinica frăție a inelului

Banksterii le plâng de milă asigurătorilor...

Economie 16 Martie 2017 / 17:12 649 accesări

Florin Dănescu (ARB): „Înțeleg foarte bine situația transportatorilor, dar cine trebuie să plătească pentru asta? Altă industrie (a asigurărilor)?“

Florin Dănescu (ARB): „Înțeleg foarte bine situația transportatorilor, dar cine trebuie să plătească pentru asta? Altă industrie (a asigurărilor)?“

Bancherii intervin elegant în conflictul dintre asigurători și transportatori, apreciind că-i super-trist că două clase de antreprenori au ajuns să se certe între ele. Oamenii de afaceri cu TIR cer ceva de la oamenii de afaceri cu poliță RCA, deși toată lumea știe cât de greu e să faci afaceri în România. Ironia sorții e că sistemul bankster românesc a încheiat 2016 cu un mega-profit, dublu față de media UE. Aceiași bancheri spun că azi se plătește prețul celor 50 de ani de comunism și că, din nefericire, se alege calea conflictului, nu cea a dialogului. Dialog de genul „bă, sclavule, vezi că ți-am majorat abuziv dobânda“, nu?

România plătește, în prezent, prețul celor 50 de ani de comunism și, din păcate, vrea să ardă niște etape prin conflict, a declarat, joi, președintele executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu - „Astăzi, industriei bancare i se cere să fie perfect competițională cu prețurile din Europa, când creditul neguvernamental reprezintă 28% din PIB. În România, procentul poate însemna mult din PIB. Cât are Europa? 120%. Europa s-a dezvoltat prin credite și asigurări, pentru că a știut să le folosească, să le protejeze“. Desigur, clienții din Vest n-au fost călcați în picioare cu clauze abuzive, dobânzi majorate ilegal și credite toxice și periculoase. Dar asta este o altă poveste. Oficialul ARB spune că replica pe care o primește de la diverși bancheri occidentali, atunci când li se plânge de viața grea din România, e următoarea - „Da, Florin, știu despre ce vorbești, asta ni se întâmpla acum 65 de ani“. O „mică“ notă - profitul din 2016 al sistemului bancar românesc a fost dublu față de media statelor comunitare. Viața e grea. Ca de obicei, placa de scuză e cea cu lipsa bail-out-urilor românești, în sensul că nicio bancă din România n-a fost salvată de la faliment cu bani publici. Păi nici n-aveam cum să ajungem aici, la cât de bine a mers treaba în Estul sălbatic. Oficialul ARB a sărit și-n apărarea fraților din asigurări, asupra cărora pică, în aceste zile, furia tuturor celor abuzați cu polița RCA și daunele neplătite - „Noi, cei din industria bancă, suntem obișnuiți cu astfel de presiuni. Soluția este dialogul. Trist este că asistăm la conflicte între antreprenori - unii cer ceva de la alții, deși știm cât de greu este să duci o afacere. Înțeleg foarte bine situația transportatorilor, dar cine trebuie să plătească pentru asta? Altă industrie? Cine trebuie să aducă echilibru? Și industria bancară, când a venit în România, era foarte încrezătoare că piața de aici este pregătită, dar a plătit prețul (?!? - n.r.)“. Pe același fir logic, recomandăm tuturor firmelor somate de bănci să-și plătească ratele să spună așa - „Hai, boss, ca de la un om de afaceri la altul, amână-mă vreo cinci luni, așa, dă-o naibii de treabă!“.

Taguri articol


12