Bar Master Competition, gata de start

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bar Master Competition, gata de start

Monden 24 Iulie 2009 / 00:00 402 accesări

Prima etapă din cadrul celei de-a patra ediţii a ligii naţionale dedicate barmanilor profesionişti, Bar Master Competition 2009, va debuta în staţiunea Mamaia, pe 29 iulie. Organizată de Food&Bar Magazine, competiţia se va desfăşura la terasa Cafe Del Mar, începînd cu ora 19.00.

În cadrul acestei prime etape, barmanii înscrişi vor avea de trecut două probe: Speed Opening şi Working & Exhibition Flair. Prima probă presupune desfacerea, în cel mai scurt timp, a cinci sticle de bere, iar juriul, compus din Marius Gogoaşă, Costin Gogoaşă şi Costin Bucur, va lua în considerare timpii realizaţi de concurenţi după ce toate sticlele au fost desfăcute şi sînt în poziţie verticală, fără a fi atinse cu mîna. Timpul va fi măsurat cu sistemul Flairco Tournament Display, creat special pentru această probă, iar fiecare barman va avea dreptul la două încercări. A doua probă la care vor fi supuşi barmanii presupune prepararea a două băuturi în cinci minute. Prima băutură, Cuba Libre, trebuie preparată folosind doar tehnici de Working Flair, în timp ce a doua băutură, MB Daiquiri, va trebui preparată prin tehnici de Exhibition Flair. Punctele vor fi acordate pentru tehnicitate, varietate, originalitate, prezenţă scenică, dar şi impresie generală. Barmanii vor pierde puncte dacă vor efectua stropiri, turnări incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsă sau chiar mişcări cu sticle goale.

Bar Master Competition este liga naţională de bartending profesionist, competiţia fiind structurată în patru etape de calificare şi finala. În cadrul fiecărei etape, barmanii concurează în diverse probe specifice, pentru a acumula puncte care le vor permite accesul în finala care desemnează campionul României la bartending.

Taguri articol


12