Bar Master Competition, în Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În această seară

Bar Master Competition, în Mamaia

Monden 30 Iulie 2008 / 00:00 784 accesări

Staţiunea Mamaia va găzdui, în această seară, cea de-a doua etapă din circuitul Bar Master Competition - Liga naţională de barmani - Zona Dobrogea. Evenimentul are loc în această seară, pe terasa Tan Tan. Competiţia debutează de la ora 19.00, iar participanţii vor avea de trecut două probe: „Speed Opening“ şi „Working & Exhibition Flair“. Cei care doresc să se înscrie în competiţie pot să facă acest lucru, inclusiv astăzi.

În prima probă, concurenţii trebuie să desfacă în cel mai scurt timp cinci sticle de băuturi răcoritoare, fiecare participant având la dispoziţie două încercări. Pentru cea de-a doua probă, barmanii trebuie să pregătească două băuturi în cinci minute. Prima băutură este impusă, „flavoured caipiroska“ şi trebuie să fie preparată folosind doar tehnici Working Flair. A doua băutură va fi alesă dintr-o listă de cinci băuturi, întocmită de juriu, prin tehnica Exhibition Flair. Tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenţa scenică şi impresia generală sunt principalele criterii de care juriul va ţine cont în notarea concurenţilor. Stropirile, turnările incorecte sau procedurile improprii vor fi penalizate. Trei barmani cu o bogată experienţă în acest tip de competiţii, aceeaşi de anul trecut, vor face parte din juriul Bar Master Competition: Marius Gogoaşă, Costin Bucur şi Costin Gogoaşă.

Liga naţională de barmani Bar Master Competition a debutat anul acesta, pe 18 iunie, cu etapa Bucureşti. Din cei 10 concurenţi înscrişi în competiţie, Ionuţ Ivanov a obţinut cel mai mare punctaj (700,5 puncte), după cele două probe: Mixology şi Working &Exhibition Flair. Pe locurile doi s-au clasat Adrian Cărădeanu (643 puncte) şi Bogdan Costiniu (586 puncte). Anul trecut, Bar Master Competition - zona Dobrogea a avut loc tot la terasa Tan Tan din Mamaia. Atunci, pe primul loc s-a calificat constănţeanul Costin Gache, iar pe locul doi s-a aflat Adrian Cărădeanu, iar pe locul trei, Ionuţ Ivanov.

Bar Master Competition se desfăşoară după un sistem care prevede organizarea a patru etape de calificare în Bucureşti, Constanţa (Mamaia), Timişoara şi Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concurează pentru a acumula puncte. Concurenţii cu cele mai mari punctaje totale se califică în finală, care va fi organizată în noimebrie, la Bucureşti. Premiile totale puse în joc se ridică la valoarea de 10.150 de euro.

Bar Master Competition este liga naţională de barmani organizată de Food&Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competiţional corect şi provocator tuturor barmanilor din România. Prima ediţie a competiţiei a fost organizată în 2006.

Taguri articol


12