Bărbaţii sînt carnivori, iar femeile preferă legumele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bărbaţii sînt carnivori, iar femeile preferă legumele

Monden 21 Martie 2008 / 00:00 406 accesări

Bărbaţii şi femeile sînt diferiţi şi în ceea ce priveşte obiceiurile alimentare, ei preferînd carnea, în timp ce ele preferă fructele şi legumele. Aceste diferenţe în obiceiurile alimentare au fost puse în evidenţă în timpul ultimului sondaj realizat de reţeaua de supraveghere a maladiilor contractate prin alimente, FoodNet, în perioada mai 2006 - aprilie 2007, la care au participat 14.000 de adulţi americani. Participanţii au fost intervievaţi asupra obiceiurilor alimentare, inclusiv asupra consumului de alimente cu risc, precum carnea insuficient preparată.

Acesta este cel mai mare studiu asupra diferenţelor dintre obiceiurile alimentare ale bărbaţilor şi cele ale femeilor realizat vreodată. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii preferă cel mai adesea consumul de carne, mai ales vită, porc şi raţă, dar şi anumite fructe de mare, precum stridiile sau crevetele. În schimb, femeile aleg mai frecvent legumele, mai ales morcovii şi roşiile. Ele mai au o preferinţă pentru fructe, mai ales căpşuni, mere, afine şi zmeură. La acestea se adaugă alimentele uscate, precum migdalele şi nucile. Spre deosebire de bărbaţi, femeile mai sînt atrase de ouă şi iaurt. Autorii studiului au mai descoperit şi excepţii alimentare. Astfel, numărul bărbaţilor care consumă sparanghel şi varză de Bruxelles este mai mare decît cel al femeilor, în timp ce reprezentantele sexului frumos preferă să consume carne tocată proaspătă şi nu produse congelate. În ceea ce priveşte consumul de alimente cu risc, sondajul a scos la iveală faptul că ouăle şi carnea tocată insuficient preparate sînt preferate de bărbaţi. Rezultatele sondajului au fost prezentate la o conferinţă internaţională asupra pericolelor bolilor infecţioase, ce a avut loc în cursul acestei săptămîni, la Atlanta, în statul american Georgia.



12