Băsescu visează mai mulţi alegători pe listele electorale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cu o Românie a cărei populaţie este în scădere

Băsescu visează mai mulţi alegători pe listele electorale

Eveniment 06 August 2012 / 00:00 1431 accesări

HALUGINOGENUL BĂSESCU La mai puţin de un an de la recensământ, constatăm că românii vor fi din nou număraţi, dar numai cei care au drept de vot. Acest mini-recensământ, dacă îi putem spune aşa, urmăreşte actualizarea listelor electorale permanente, despre care cei de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) spun că sunt greşite. Pentru a vedea exact care este numărul românilor, judecătorii Curţii Constituţionale a României au cerut Guvernului verificarea şi confruntarea listelor, pentru ca apoi să poată spune dacă Traian Băsescu se mai întoarce sau nu la Cotroceni. Bineînţeles că numărătoarea poate aduce surprize şi pentru cei de la USL dar şi pentru Băsescu şi pedeliştii lui. Preşedintele suspendat spune că, în urma reactualizării listelor electorale permanente, mizează nu pe o reducere, ci pe o creştere cu cel puţin 300.000 a numărului cetăţenilor cu drept de vot la data de 29 iulie. Afirmaţia lui Traian Băsescu i-a pus pe gânduri chiar şi pe pedeliştii lui, care nu de mult susţineau sus şi tare că populaţia României a scăzut, informaţie confirmată parţial de Institutul Naţional de Statistică. Păi dacă populaţia României a scăzut, cum ar putea să crească numărul românilor cu drept de vot?. Şi dacă ne gândim că reprezentanţii AEP afirmau la începutul săptămânii trecute că pe listele electorale există încă 33.000 de persoane decedate, atunci declaraţia lui Băsescu este cu atât mai halucinantă, când spune că speră într-o creştere cu 300.000 a celor cu drept de vot. Cât îi priveşte pe pedelişti, aceştia, prin liderii lor, continuă să acuze USL de „lovitură de stat”, chiar dacă nu au argumente în acest sens, continuă să acuze Guvernul că vrea să falsifice listele electorale permanente.

EVITAREA TENSIUNILOR SOCIALE Revenind la afirmaţiile lui Băsescu despre o creştere a numărului de alegători, Senatorul PSD Dan Şova a declarat sâmbătă seara că el s-ar bucura dacă ar exista un raport pozitiv de 300.000 de români între cei care au împlinit 18 ani şi cei care au murit. „Traian Băsescu are nevoie de supraveghere medicală continuă, zilnică şi de tratament adecvat. Deci... afirmaţiile pe care le face, dacă un preşedinte vine şi ameninţă toată administraţia statului cu închisoarea, visează lovituri de stat votate în Parlament, confirmate de CCR, ce să înţeleg acum? Înţeleg că dacă CCR va spune că referendumul este valid înseamnă că o lovitură de stat eşuată se va transforma într-o lovitură de stat reuşită”, a declarat Şova. Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că referendumul de demitere a preşedintelui, organizat pe 29 iulie, a salvat România de la noi tensiuni sociale. „Sute de mii de oameni, în fiecare seară şi aproape în fiecare localitate însemnată, în ianuarie-februarie, au dat aceste semne că soluţia era, atunci, alegeri anticipate şi parlamentare, şi prezidenţiale. Nu am fi ajuns aici. Acum, dacă acest referendum nu avea loc, dacă această suspendare nu avea loc, din toamnă riscam să avem chiar violenţe sociale”, a declarat Antonescu. El a continuat, răspunzând unor acuze legate de stabilitatea leului. „Şi celor care azi pun în cârca unui procedeu democratic - referendumul - devalorizarea leului, acelora le spun: care ar fi fost valoarea leului dacă, Doamne fereşte!, în toamnă asistam la reizbucnirea unor tensiuni sociale cu altă intensitate, cu altă violenţă decât au fost ele în ianuarie?”, a spus Antonescu. Preşedintele interimar a mai afirmat că imaginea României a fost distrusă în două săptămâni într-o acţiune „organizată şi coordonată” despre care a spus că a vorbit cu directorul SIE pentru că „trebuie să vedem cine a făcut asta\".

Mii de morţi şi fugiţi din ţară, “boicotanţii” lui Băsescu

Cât este de justă actualizarea listelor electorale permanente? Este o întrebare la care Curtea Constituţională a României a răspuns deja prin amânarea unei decizii finale privind validarea referendumului, pentru a consulta documente oficiale privind populaţia cu drept de vot reală. De ce este important acest număr real? Pentru că referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat al României, Traian Băsescu, poate fi validat numai dacă la vot au ieşit 50% plus unu din românii aflaţi pe listele electorale permanente, o regulă a cvorumului introdusă în premieră la un referendum de această categorie. Ei bine, de la încheierea referendumului, apar zilnic documente care dovedesc că listele electorale conţin inadvertenţe inacceptabile. Jurnaliştii Antena 3 au prezentat, aseară, o serie de documente incredibile, care arată că în diferite localităţi sute de persoane sunt decedate sau plecate din ţară de ani buni. Informaţiile proveneau din localităţi din judeţul Constanţa – Hârşova, Ovidiu, Negru Vodă, Murfatlar, Independenţa, Albeşti, Bărăganu sau Pantelimon. Numai la Hârşova, documentele prezentate la Antena 3 conţineau aproape 500 de persoane care au încetat din viaţă, dar erau prezente încă pe listele electorale. La Pantelimon, zeci de decedaţi ar fi fost aşteptaţi la vot, alături de alte zeci de persoane plecate de cel puţin trei ani din ţară. Ei bine, probabil că sunt zeci sau sute de mii, poate peste un milion de români care sunt pe liste, dar care în realitate nu puteau să se prezinte la urne şi care, pentru Băsescu sunt cei care „au boicotat” referendumul. Probabil că excluderea de drept a acestor oameni din listele electorale ar duce automat şi la validarea referendumului... Dar asta numai autorităţile o vor decide.



12