Îl folosești frecvent pentru a acri ciorbele, însă probabil nu știai câte beneficii obții dacă alegi să consumi borșul în formă crudă. Borșul este un produs fermentat din tărâțe de grâu ce are un aspect tulbure, gust acru și înțepător și este plin de minerale și vitamine. Acest tonic natural conţine multe minerale, complexul de vitamine B şi multă vitamină C.Fiind un produs natural, este foarte bogat în enzime. Ingredientul de bază al borşului sunt tărâţele de grâu, care conţin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esenţiali şi carbohidraţi. Este folosit ca tratament natural în bolile respiratorii cronice: bronșită, astm, sinuzită, este un bun adjuvant în tuberculoză și este apreciat ca tratament împotriva durerilor de cap ale mahmurelii. Datorită capacității sale de revigorare a organismului și a sistemului nervos, este folosit pentru ca adjuvant în tratarea oboselii cronice. Totuși, persoanele cu probleme gastrice ar trebui să nu îl consume.