Bebeluși salvați în urma campaniilor umanitare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-au strâns banii necesari

Bebeluși salvați în urma campaniilor umanitare

Sănătate 30 Iunie 2015 / 00:00 854 accesări

În această lună, Asociația “Salvează o inimă” a reușit să strângă fondurile necesare pentru intervențiile chirurgicale pe cord deschis a doi bebeluși născuți cu malformații cardiace congenitale (MCC). La campaniile umanitare, derulate pe platforma de donații www.salveazaoinima.ro, au aderat peste 700 de români care au dorit să-i ajute pe micuți, iar aceștia din urmă au fost operați cu succes de dr. Mircea Cotul, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică din cadrul Spitalului „Monza“ din București.

Cei doi copii, David Prisecariu, de 6 luni, și Cătălin Gheorghe, de 8 luni, au fost deja externați din spital și au primit o nouă șansă la viață grație oamenilor cu suflet, care i-au sprijinit financiar, și echipei de specialiști în chirurgie cardiovasculară pediatrică. “David a fost diagnosticat ecocardiografic cu boala Fallot, iar această malformație reunește un complex de mai multe afecțiuni, care pot fi tratate cu rezolvare definitivă într-o singură intervenție chirurgicală. Mai precis, boala include o serie de stenoze (îngustare) la nivelul ventriculului drept, valvei și arterei pulmonare, responsabile de limitarea circulației sângelui spre plămâni și două orificii în interiorul inimii”, a explicat doctorul. Această maladie se întâlnește destul de frecvent, este considerată cu risc mediu/sever și beneficiază de corecție totală începând cu vârsta de 5-6 luni. Micuțul David acuza oboseală la eforturi mici și prezenta o dezvoltare anormală în greutate și în înălțime, raportat la vârstă. Operația s-a efectuat în 17 iunie și a fost o reușită. După 9 zile de la intervenție a fost externat în stare clinică foarte bună, complet vindecat, fără niciun fel de restricții pe viitor. Celălalt bebeluș salvat de doctori, Cătălin Gheorghe, a fost diagnosticat, de asemenea, în Spitalul „Monza“, prin ecografie clasică, dar și transesofagiană cu două orificii la nivelul peretului care separă cei doi ventriculi (defect de sept ventricular multiplu - DSV) și un al treilea orificiu în peretele interatrial (DSA), potrivit dr. Cotul. “Menționez că DSV asociat de tip muscular este, în general, dificil de abordat chirurgical; cu toate acestea, a fost închis în condiții optime, evitându-se în acest fel o altă intervenție prin dispozitiv, de excludere, de tip umbreluță, care ar fi presupus costuri suplimentare. A fost operat în 22 iunie, cu evoluție ulterioară foarte bună, specializat 24 de ore în terapie intensivă, ulterior recuperarea pe secție clinică, urmând să se externeze la sfârșitul lunii. Este vindecat complet, cu aceleași recomandări și dispensarizare ca și în cazul lui David”, a spus medicul.

SĂ-L AJUTĂM! În prezent, asociația continuă lupta pentru un alt copil, Nicolas Sidoriac, de doar 8 luni, care a primit un diagnostic cumplit din partea medicilor - tetralogie Fallot, formă severă, și se va opera, în foarte scurt timp, la Spitalul „Monza“, pentru corecție totală. Suma de care are nevoie Nicolas, pentru a-i salva viața, este de 20.000 de lei, din care, în urma campaniei umanitare inițiate la mijlocul lunii curente, s-au strâns deja 13.000 de lei, mai fiind nevoie de doar 7.000 de lei. Donațiile se pot face prin PayPal sau Card, accesând link-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/nicolas-sidoriac/ sau în conturile părinților, RO97BRDE070SV28809110700 (lei) și RO75BRDE070SV28808580700 (euro). Cei care vor să ia legătura cu mama copilului, Iulia Sidoriac, o pot contacta la numărul de telefon 0746.651.455.



12