Dr. Weil vorbeşte pe site-ul e-bulletins@communications.drweil.com despre efectele capsaicinei.
Dacă vă plac mâncărurile picante, consumaţi-le fără grijă, v-ar putea ajuta să vă reglaţi tensiunea arterială. Capsaicina, substanţa activă care dă... picanterie ardeilor iuţi, pare să reducă tensiunea. Cercetări de dată recentă efectuate pe animale de laborator au evidenţiat faptul că administrarea pe termen lung a capsaicinei prezente în ardeii iuţi duce la relaxarea vaselor sanguine, prin creşterea producţiei de oxid nitric, o moleculă cunoscută pentru efectul de protejare a vaselor de sânge împotriva inflamaţiilor şi disfuncţiilor, efectul principal al oxidului nitric fiind vasodilatator. În timp ce studii suplimentare vor fi efectuate pe subiecţi umani, pentru a se demonstra beneficiile capsaicinei asupra tensiunii arteriale, este demonstrat deja efectul acesteia asupra metabolismului grăsimilor. În concluzie, chiar dacă nu sunteţi adeptul mâncărurilor picante sau nu aveţi probleme cu greutatea sau tensiunea arterială, trebuie să ştiţi că ardeii iuţi sunt utilizaţi deja şi în diverse creme antireumatice, datorită efectului lor antiinflamator, benefic în crizele reumatice sau artritice dureroase.