Fructele de avocado sunt o sursă bogată de acizi graşi esenţiali. Acestea conţin acid oleic care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia substanţelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct devine mai sănătoasă. Nutriţioniştii l-au numit "fructul perfect": poate fi mâncat la orice oră din zi, este plin de vitamine şi fibre, iar pe termen lung contribuie la menţinerea sănătăţii, a frumuseţii şi a siluetei. Este printre singurele alimente de care poţi fi 100% sigur că nu au fost modificate genetic sau că nu au fost atinse de chimicale. Un fruct de avocado conţine in jur de 22,5 g de grăsimi, dintre care două treimi sunt mononesaturate (benefice sănătăţii). O calitate importantă a fructelor de avocado este că acestea conţin foarte puţină fructoză (asociată cu predispoziţia spre îngrăşare) şi circa 20 de nutrienţi esenţiali, precum fibrele, potasiul (într-o cantitate dublă comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B şi acidul folic.