Berarii de pretutindeni, cu ochii pe recolta de hamei a Germaniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Berarii de pretutindeni, cu ochii pe recolta de hamei a Germaniei

Externe 05 Septembrie 2017 / 16:34 619 accesări

Berarii din vestul și estul Europei, din Asia și Africa se bazează pe hameiul din Germania dar, din cauza căldurilor excesive și a secetei de anul acesta, precum și ca urmare a unei cereri crescute în urma popularității berilor artizanale, dar și a lipsei de stocuri, au apărut îngrijorări referitoare la un posibil deficit de aprovizionare. Totuși ploile de la sfârșitul verii au salvat recolta de hamei a Germaniei, ceea ce aduce mare bucurie berarilor care doresc să-și refacă stocurile, informează Reuters. Germania este al doilea mare producător mondial și, împreună cu SUA, asigură 75% din oferta mondială de hamei. Acesta este unul dintre ingredientele principale pentru producția de bere, alături de apă, malț și drojdie, iar Germania și SUA exportă împreună aproximativ 26.000 de tone pe an. În ultimii cinci ani, recoltele mondiale de hamei au fost inferioare cererii, iar stocurile s-au epuizat, în condițiile în care cererea mondială a urcat cu un procent pe an, ca urmare a creșterii popularității berilor artizanale.

Stephan Barth, director operațional la Barth Haas, a declarat că "grație ploilor din luna august am fost salvați și mă aștept la o recoltă medie în Germania". Acesta a mai precizat că, împreună cu recolta ușor peste medie din SUA, piața va fi suficient aprovizionată chiar dacă prețurile vor rămâne ridicate.

Berile artizanale sunt produse de berarii mici și independenți, utilizând metode tradiționale care necesită mai mult hamei. De exemplu, mărci populare de bere artizanală, precum India Pale Ale, consumă de șase ori mai mult hamei decât mărcile de bere produse în cantități de masă.

Taguri articol


12