Un nou studiu ale cărui rezultate au fost preluate de cotidianul britanic Daily Mail arată că berea, consumată în cantităţi moderate, este o sursă bogată de vitamine, fibre, minerale şi antioxidanţi şi are un conţinut caloric relativ limitat, comparativ cu alte băuturi alcoolice. “Berea conţine vitamine care te pot ajuta să menţii o dietă sănătoasă şi echilibrată, conţine şi antioxidanţi uşor de absorbit în organism şi o serie de minerale, aşa cum este siliciul, care micşorează riscul îmbolnăvirii de osteoporoză”, conform studiului. Scopul acestui studiu este de a demonta o parte din ideile preconcepute despre bere, considerată băutura naţională în Marea Britanie de 68% din populaţie, potrivit sondajelor. Conform unor astfel de idei preconcepute, susţin cercetătorii care şi-au pus ştiinţa în slujba berii, această băutură ar conţine grăsimi sau ar fi fabricată din substanţe chimice de sinteză, când, de fapt, este un produs cu totul natural.