Berea favorizează depunerea grăsimilor pe tot corpul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Berea favorizează depunerea grăsimilor pe tot corpul

Monden 04 Iunie 2012 / 00:00 455 accesări

Berea nu este duşmanul numai al burţii, ci al siluetei în general. Fie albă, blondă, roşcată sau brună, nu berea ar fi vinovată de apariţia burţii. Chiar dacă o jumătate de bere înseamnă cantităţi de alcool variabile, întrucât conţinutul de alcool este între 4,5 şi 7%, studii recente afirmă că cine bea sub 500 de mililitri pe zi nu-şi modifică aspectul, cu condiţia să aibă un regim alimentar echilibrat. În schimb, berea pare să favorizeze depunerea grăsimilor pe tot corpul. Cercetătorii suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut să evalueze efectele consumului regulat de bere din ţara lor. Au desfăşurat un studiu pe 20.000 de voluntari, aproape 7.900 de bărbaţi şi peste 12.700 de femei, care au fost observaţi timp de opt ani şi jumătate şi împărţiţi în mai multe categorii, în funcţie de câtă bere beau. Li s-au măsurat regulat curba de greutate, circumferinţa taliei şi a şoldurilor, ceea ce a dus la constatarea că, aparent, nu există nicio legătură între proeminenţa abdomenului şi consumul de bere.

Berea are însă şi efecte benefice. Consumul de bere în cantităţi rezonabile poate reduce riscul de diabet şi hipertensiune arterială, deoarece conţine acid folic, multe vitamine din grupa B, potasiu, fier şi calciu, cu efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular. Din aceste motive este la fel de bună pentru organism ca şi cantităţile moderate de vin, potrivit unor cercetători spanioli, cu condiţia să se respecte un regim mediteranean, bogat în peşte, fructe, legume şi ulei de măsline şi să se practice un minim de activitate fizică. Consumul moderat de bere prezintă beneficii nutriţionale şi pentru sănătate. Nu înseamnă obligatoriu o creştere în greutate, pentru că băutura nu conţine substanţe grase şi nu are foarte multe calorii. Alte cercetări arată că berea ar putea avea un efect protector în privinţa diabetului de tip 2 (de la maturitate). Consumul moderat de bere ar reduce şi riscul de cancer de colon (cel puţin la şoareci!), datorită conţinutului de antioxidanţi. Un studiu britanic, apărut în luna octombrie, afirmă că femeile s-ar putea proteja împotriva osteoporozei, dacă beau un pahar de bere pe zi. Studiul demonstrează că berea este o sursă ideală de siliciu, element care joacă un rol crucial în soliditatea oaselor, îndeosebi după menopauză.

Taguri articol


12