Berea spaţială, lansată în Japonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Berea spaţială, lansată în Japonia

Monden 03 Decembrie 2008 / 00:00 398 accesări

Berea spaţială, rezultatul unui program îndrăzneţ de cultivare a orzului în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care a durat cinci luni, a fost lansată în Japonia. Berea a fost obţinută din orz cultivat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2006, iar la fabricarea ei au contribuit Academia Rusă de Ştiinţe, o universitate japoneză şi gigantul japonez din industria berii, Sapporo. Producătorii au obţinut 100 de litri de bere, cu o concentraţie de alcool de 5,5%. Berea nu este de vînzare, chiar dacă brandul Sapporo oferă spre degustare japonezilor cîteva mostre din această băutură, ca o tentativă de impulsionare a renumelui mărcii. ”Nu mai există nicio bere ca aceasta, deoarece ea a fost obţinută 100% din orz. Cea mai bine vîndută marcă a noastră, Black Lebel, foloseşte ingrediente adiţionale, precum orezul. Berea spaţială nu conţine aşa ceva şi este cu adevărat o bere specială”, a declarat Junichi Ichikawa, directorul departamentului de strategie al brandului Sapporo.

Astronautul rus Boris Morukov, care a petrecut 11 zile în spaţiu, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a declarat că orzul a fost cultivat alături de alte plante, precum grîu, lăptuci şi mazăre, adăugînd că în programele viitoare va fi inclus şi cartoful. ”Cred că vom încerca să cultivăm în spaţiu şi cîţiva cartofi. Pentru hrană, nu pentru a produce vodcă”, a adăugat Morukov.

Vînzările de bere au scăzut în Japonia, iar această băutură nu a fost inclusă în meniul astronauţilor, din cauza concentraţiei de alcool şi gaze. Cum viitoarele misiuni pe ISS vor fi de lungă durată, profesorul Manabu Sugimoto, de la universitatea japoneză Okayama, i-a sfătuit pe astronauţi să nu elimine orezul de pe lista viitoarelor proiecte de cultivare a plantelor în spaţiu.

Taguri articol


12