Berlinul, noua capitală vegetariană a lumii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Berlinul, noua capitală vegetariană a lumii

Culinar 02 Noiembrie 2015 / 18:08 3441 accesări

Revista americană de gastronomie ”Saveur” a acordat Berlinului titlul de Nouă Capitală Vegetariană, informează agenția DPA. ”Berlinul este primul oraș occidental important unde vegetarianismul a reușit o paritate culinară completă cu dieta tradițională carnivoră”, a argumentat Alexander Lobrano în publicația care a acordat premiul. ”Bucătăria fără carne, cu accente central-europene, este unică și adesea genială la Berlin”, a continuat autorul articolului. Alexander Lobrano a ales barul Daluma și restaurantul Cookies Cream ca două dintre cele mai bune exemple de gastronomie supernutritivă pe care Berlinul le are de oferit.

Potrivit portalului de turism al capitalei germane, Visit Berlin, în acest oraș sunt aproximativ 30 de snack baruri și restaurante vegane și 300 vegetariene. Chiar și fast-food-urile din Berlin oferă voeners, adică doner kebab vegetarian, mai scrie DPA. De fapt, doner kebabul turcesc tradițional este făcut din carne de miel, pui sau vită friptă pe un ax rotativ, apoi amestecată cu ceapă, roșii, castraveți, salată, asezonate cu diferite sosuri și servite mai ales în lipie.

Taguri articol


12