Bilanţ cutremurător! 67 de milioane de sarcini nedorite ar putea fi evitate anual

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studiu

Bilanţ cutremurător! 67 de milioane de sarcini nedorite ar putea fi evitate anual

Sănătate 30 Iunie 2017 / 14:54 697 accesări

Peste 200 de milioane de femei care nu doresc să rămână însărcinate nu utilizează metode contraceptive sau se bazează pe tehnici riscante pentru a evita o sarcină, de multe ori ca urmare a lipsei de acces, de bani sau de informații în țările sărace, potrivit unui raport publicat joi, citat de Fundația Thomson Reuters. În cazul în care femeile ar dispune de contraceptive sigure, s-ar înregistra o scădere considerabilă a numărului de sarcini nedorite, de la circa 89 de milioane pe an la 22 de milioane, se arată în raportul realizat de Institutul Guttmacher. ''A veni în sprijinul nevoilor sexuale și reproductive ale femeilor din țările aflate în curs de dezvoltare este un obiectiv realizabil și abordabil'', susține Ann Starrs, din cadrul institutului.

Multe femei din Africa, Asia și America Latină nu dispun de resurse necesare și de acces la contraceptive moderne, conform grupului de cercetare cu sediul în Statele Unite. În plus, atunci când rămân gravide, milioane de femei nu beneficiază de îngrijirile medicale necesare, se mai arată în raport.

Iată câteva date despre contracepție și sănătate maternală în regiunile cele mai sărace ale lumii:

  • 214 milioane de femei care doresc să evite o sarcină nu utilizează metode contraceptive moderne, precum prezervative, pastile și implanturi. Dintre acestea 155 milioane nu utilizează nicio metodă de contracepție, iar restul folosesc tehnici nesigure, precum retragerea.
  • Aproape jumătate dintre sarcinile din țările aflate în curs de dezvoltare sunt nesupravegheate, au loc prea devreme sau sunt nedorite.
  • În Africa Subsahariană și Asia de Sud trăiesc aproape 60% dintre femeile care doresc să evite să rămână gravide, însă nu au acces la metode contraceptive.
  • La nivel mondial, 21,6 milioane de femei trec prin avorturi riscante, 9 din 10 dintre acestea având loc în țările aflate în curs de dezvoltare, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
  • Multe femei nu utilizează metode contraceptive de teama efectelor secundare sau din cauza faptului că nu sunt conștiente că pot rămâne însărcinate chiar dacă nu au activitate sexuală frecventă.
  • Circa 35 de milioane de femei care vor aduce pe lume copii în 2017 nu vor naște într-o unitate sanitară.
  • În 2017, se estimează că 300.000 de femei din țările sărace vor muri din cauze asociate sarcinii, iar 2,7 milioane de copii își vor pierde viața în prima lună, mai arată raportul menționat.

Taguri articol


12