Pe data de 18 noiembrie, de la ora 19.00, maestrul teatrului românesc, Radu Beligan, la cei 90 de ani pe care îi va împlini peste o lună, se va întîlni cu publicul constănţean, la Casa de Cultură a Sindicatelor, într-un spectacol unic şi emoţionant. Evenimentul va fi prezentat sub titulatura „Confesiuni despre viaţă şi artă” şi se va desfăşura pe parcursul a două ore în care marele actor şi regizor va povesti despre oamenii care i-au marcat viaţa şi cariera, dar şi despre secretul longevităţii sale. Cu acest prilej, Radu Beligan, care a dedicat scenei mai bine de şapte decenii din viaţă, va lansa şi manuscrisul autobiografic „Note de insomniac”. Constănţenii vor putea cumpăra această carte, apărută în ediţie limitată, marţi seară, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, la preţul de 100 de lei. La finalul reprezentaţiei, spectatorii vor putea primi şi autografe din partea autorului.
Biletele pentru acest eveniment inedit se pot procura de la agenţia Casei de Cultură a Sindicatelor, la preţul de 40 şi 50 de lei. Conducerea instituţiei-gazdă a decis să faciliteze tuturor categoriilor de public accesul la acest spectacol extraordinar. Astfel, directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, a declarat că elevii, studenţii şi pensionarii îşi vor putea achiziţiona bilete pentru spectacolul de marţi seară la jumătate de preţ.
Radu Beligan s-a născut pe data de 14 decembrie 1918, în comuna Galbeni, judeţul Bacău. Prima despărţire de Bacău, unde a făcut gimnaziul, s-a produs în 1929, cînd a fost admis primul la Liceul „Costache Negruzzi” din Iaşi. Radu Beligan a studiat Dreptul şi Filosofia la Bucureşti, folosind bursa oferită de facultate pentru a-şi plăti taxele la Conservator. Atunci cînd Radu Beligan devine actor de comedie, Conservatorul rămîne pe locul al doilea. Marele artist a jucat în peste 80 de roluri pe scenă şi 30 în film şi este societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”, din 2001. Radu Beligan a fost profesor al Institutului de Teatru şi Film (1950-1965), director al Teatrului de Comedie (1961-1969), director al Teatrului Naţional (1969-1990). Acesta a fost ales preşedinte activ (1971) şi apoi preşedinte de onoare pe viaţă (1979) al Institutului Internaţional de Teatru. La 27 martie 1977, Radu Beligan a fost autorul mesajului internaţional pentru Ziua Mondială a Teatrului, difuzat în întreaga lume. Între 1971 şi 1978 a fost co-preşedinte, cu Yehudi Menuhin, al Festivalurilor Internaţionale de Teatru şi Muzică organizate de UNESCO. Printr-un decret al Ministerului Afacerilor Culturale al Franţei, Radu Beligan a fost numit membru în Consiliul Superior al Teatrului Naţiunilor de sub preşedinţia lui Pierre Moinet. De asemenea, maestrul Radu Beligan a obţinut calitatea de membru al Academiei „Le Muse” din Florenţa şi, de-a lungul timpului, a devenit cetăţean de onoare al municipiilor Bucureşti, Iaşi şi Bacău. Mai mult, este Doctor Honoris Causa al Academiei de Arte „George Enescu”, dar şi al Universităţii Bacău. Din 2004 este membru de onoare al Academiei Române.