Biletele la „Cafeneaua” lui Mălăele, în vânzare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Biletele la „Cafeneaua” lui Mălăele, în vânzare

Cultură 13 Septembrie 2010 / 00:00 954 accesări

Amatorii de teatru de la malul mării îşi pot achiziţiona deja bilete la unul dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului Bulandra, „Cafeneaua”, programat să se joace din nou la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 18 octombrie, de la ora 19.00, la cererea publicului constănţean. Biletele au preţul de 50 şi 60 lei şi au fost puse în vânzare la sediul instituţiei de cultură.

Piesa „Cafeneaua”, scrisă de Sam Bobrik şi Ron Clark, surprinde evoluţia sentimentelor şi stărilor personajele principale - soţii Louise şi Wally Murdock, proprietari ai unei cafenele situată la marginea deşertului Nevada şi tânăra Janet, factor de sciziune şi, totodată, de coeziune a cuplului - pe parcursul a mai multor decenii: la 30, 50 şi 70 de ani. Cei trei protagonişti ai piesei fac un adevărat tur de forţă, „arzând” etapele, trecând cu uşurinţă de la prima tinereţe la bătrâneţea care anunţă încheierea socotelilor cu localul falimentar şi cu... viaţa.

Despre acest spectacol - radiografie a efemerei treceri pământene, Horaţiu Mălăele spune: „Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate - oglinda vie şi spăimântătoare a vieţii noastre pe pământ”. De la premiera care a avut loc în anul 1997, pe scena Teatrului Bulandra şi până în prezent, „Cafeneaua“ s-a jucat de sute de ori, repurtând nenumărate succese atât în capitală, cât şi pe scenele din ţară. Performanţa actorilor, entuziasmul şi aplauzele, cronica fiecărei reprezentaţii în parte sunt câteva din motivele care au făcut ca această piesă să se menţină vie şi atât de dorită de către public. „Trecerea timpului nu a schimbat cu nimic mesajul, curiozitatea şi bucuria spontană a celui care a ajuns cu scop sau din întâmplare la acest spectacol”, mai spune regizorul piesei, Horaţiu Mălăele.

Scenografia piesei este semnată de Mihai Mădescu şi Nina Brumuşilă.

„Cafeneaua” lui Horaţiu Mălăele a mai fost prezentată pe scena Casei de Cultură din Constanţa, în ianuarie 2008 şi în februarie 2010.

Născut în anul 1952, la Târgu Jiu, Horaţiu Mălăele a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L Caragiale”. Interpret consacrat de comedie, personajele sale sunt realizate în maniera îmbinării bufoneriei şi a comicului absurd. Ca actor de teatru, a jucat în piese precum „Unchiul Vanea” (Teatrul Bulandra, 1997, regia: Yuri Kordonski), „Mincinosul” (Teatrul Odeon, 1991, regia: Vlad Mugur), „Scapino” (Teatrul Nottara, 1995, regia: Alexandru Dabija).

Ca actor de film, Mălăele s-a remarcat în filmele „Amen” (2001, regia: Costa Gavras), „Divorţ din dragoste” (1991, regia: Andrei Blaier), rol care i-a adus Premiul pentru cel mai bun actor (Costineşti, 1991). A excelat şi ca regizor de teatru, piese precum „Cafeneaua”, „Bani din cer” fiind foarte apreciate. „Nunta mută” a reprezentat debutul lui Horaţiu Mălăele în regia de film.

Taguri articol


12