Biletele pentru „Revizorul” lui Mălăele, aproape epuizate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Biletele pentru „Revizorul” lui Mălăele, aproape epuizate

Cultură 17 Februarie 2009 / 00:00 783 accesări

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc, pe data de 23 februarie, de la ora 19.00, spectacolul „Revizorul”, de N. V. Gogol, în regia lui Horaţiu Mălăele. Avîndu-l în fruntea distribuţiei pe Ştefan Bănică Jr., dar şi pe Valentin Teodosiu, Delia Seceleanu sau Virginia Mirea, încă de la momentul premierei din 2007, această producţie a Teatrului de Comedie din Bucureşti s-a bucurat de ecouri în presa de specialitate naţională, dar şi internaţională.

Pentru spectacolul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, din data de 23 februarie, au mai rămas în vînzare doar... 13 bilete, preţul acestora fiind de 50 şi, respectiv, 70 de lei. Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a anunţat că, la cererea publicului, va mai suplimenta numărul tichetelor cu încă 30, locurile fiind, însă, pe scaune.

În urmă cu aproape doi ani, piesa de teatru „Revizorul”, în montarea maestrului Horaţiu Mălăele, era cotată de prestigioasa publicaţie britanică „The Times”, cu patru stele din cinci. Spectacolul a avut premiera în vara lui 2007, la cel mai mare festival de artă din lume, Edinburgh Fring. La cea de-a 61-a ediţie a festivalului, cînd a fost prezentată şi piesa „Revizorul”, în viziunea regizorală a lui Mălăele, au fost programate nu mai puţin de 31.000 de reprezentaţii, pentru peste 2.000 de spectacole desfăşurate în 250 de locuri diferite. La acea dată, într-o cronică elogioasă, cotidianul „The Times” numea piesa montată de Horaţiu Mălăele „operă magistrală”.

Viziunea lui Horaţiu Mălăele asupra „Revizorului” lui Gogol este atemporală şi, paradoxal, actuală. Ştefan Bănică, în rolul falsului revizor, ajunge cu uşurinţă, prin umorul său, la inima spectatorului, iar George Mihăiţă îl întruchipează pe primarul corupt pînă în măduva oaselor. „The Times” scria că, la prima vedere, decorul comediei amare de Gogol dă impresia că spectacolul este „o critică a erei Ceauşescu”, iar personajele, primarul şi ajutorul acestuia, sînt „două imense figuri staliniste”. Scenografia spectacolului îi aparţine Liei Mantoc, iar muzica este semnată de Dorina Crişan Rusu. Creator al unor spectacole de comedie cu mare trecere la public, precum „Cafeneaua\" sau „Poiana boilor\", dar şi regizor de film, Horaţiu Mălăele face şi în „Revizorul” dovada incontestabilă a talentului său artistic.

Evenimentul de la Constanţa este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor, în colaborare cu Asociaţia „Dracula”, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi CIADO - Centrul Internaţional Antidrog şi Pentru Drepturile Omului România, în cadrul proiectului „Artă contra drog”.



12