„Biosecuritatea în contextul evoluției Pestei Porcine Africane“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Biosecuritatea în contextul evoluției Pestei Porcine Africane“

Social 22 Noiembrie 2018 / 13:17 1757 accesări

În 22 noiembrie 2018, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Geronimo Brănescu și vicepreședintele dr. Csutak Laszlo Nagy, împreună cu alti specialiști din cadrul ANSVSA, participă la workshop-ul “Biosecuritate în contextul evoluției Pestei Porcine Africane”, găzduit la București de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Evenimentul este organizat de Committee of Professional Agricultural Organisations-General Confederation ofAgricultural Cooperatives(COPA-COGECA) și European Livestock & Meat Trading Union (UECBV), cu ajutorul Comisiei Europene.

Cu acest prilej, reprezentanții Comisiei Europene vor oferi date noi privind evoluția pestei porcine africane la nivel comunitar, dar și instrucțiuni privind normele de biosecuritate care trebuie respectate și aplicate de crescătorii de porci în ferme și în timpul transportului animalelor.

Președintele ANSVSA va deschide lucrările ședinței printr-o prezentare a situației actuale a bolii, a măsurilor luate și acțiunile întreprinse de către serviciile veterinare împreună cu instituții ale statului cu responsabilități pentru limitarea efectelor bolii și împiedicarea răspândirii virusului.

Doctorul Geronimo Brănescu va intra în dialog cu participanții și va oferi detalii despre strategia aplicată de ANSVSA pentru combaterea pestei porcine africane.

Workshop-ul are scopul de creștere a gradului de conștientizare cu privire la bunele practici de biosecuritate care pot fi aplicate de fermieri, abatoare, comercianți de animale și transportatori pentru a putea contracara răspândirea bolii.

Menționăm că, de la prima confirmare a prezenței virusului pestei porcine africane în țara noastră, ANSVSA s-a aflat în permanent dialog și s-a consultat cu specialiști europeni și mondiali, pentru a identifica soluțiile tehnice și științifice optime de combatere a bolii, adaptate specificului național de creștere a porcului.



12