Blocaje în trafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Blocaje în trafic

Justiție 20 Ianuarie 2010 / 00:00 628 accesări

Din cauza condiţiilor grele de trafic, un autotren aparţinând SC Dobrogea SA, a derapat în noaptea de marţi spre miercuri în comuna constănţeană Mircea Vodă, în jurul orelor 01.20. Poliţiştii de la Rutieră spun că şoferul a pierdut controlul direcţiei. În secunda următoare, tirul a părăsit carosabilul şi a lovit un copac de pe marginea DN 22 C (Constanţa - Cernavodă), după care s-a răsturnat în câmp. În urma ieşirii în decor, mărfurile transportate de autotren s-au împrăştiat pe şosea, blocând circulaţia în zonă. Poliţiştii au solicitat sprijinul Detaşamentului de Pompieri Medgidia, care a trimis în localitatea Mircea Vodă un camion de intervenţie. Cei zece subofiţeri care s-au deplasat la locul accidentului au reuşit să cureţe carosabilul, misiunea acestora luând sfârşit în jurul orelor 03.40, atunci când s-a reluat şi circulaţia pe tronsonul respectiv. Ieri dimineaţă, în jurul orelor 08.00, traficul rutier a fost întrerupt din nou pe DN 22 C, în zona ecluzei de la Cernavodă, din cauza unui autotren care a derapat şi a rămas blocat perpendicular pe axul drumului. După câteva ore, timp în care traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers, circulaţia a fost reluată. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa (SPR) spun că, o dată cu ninsoarea care s-a abătut asupra Dobrogei, numărul tamponărilor înregistrate pe şoselele din judeţul Constanţa s-a triplat. „Până acum aveam, în medie, în jur de 10 - 15 tamponări pe zi. O dată cu înrăutăţirea condiţiilor meteorologice, s-au raportat în jur de 40 - 45 de tamponări în 24 de ore. Cam acesta ar fi numărul evenimentelor rutiere înregistrate de luni seară, de la orele 17.00 până în această seară (n.r - marţi), la orele 17.00”, a declarat cms. şef Constantin Dancu, şeful SPR Constanţa.

22 DE ACCIDENTE. Pe 18 ianuarie, la dispeceratul Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au fost înregistrate, la nivel naţional, 22 de accidente rutiere, soldate cu doi morţi şi 25 de persoane rănite grav. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române îi sfătuieşte pe şoferi să adapteze viteza la condiţiile de drum, iar pe pietoni să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate. Pentru a evita accidentele rutiere în perioada sezonului rece, lucrătorii SPR îi îndeamnă pe şoferi să fie foarte atenţi la volan şi să se intereseze în legătură cu starea drumurilor naţionale apelând unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarnă: 021.9360; 021.318.66.09; 021.318.66.31.

RECOMANDĂRI. Oamenii legii le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună, deoarece, de-a lungul traseului, pot să apară porţiuni de şosea acoperite de gheaţă sau de zăpadă. Schimbarea penurilor de vară cu cele de iarnă, pentru o aderenţă mai mare, verificarea frânelor, a bateriei şi a instalaţiei de iluminat, verificarea antigelului şi a ştergătoarelor de parbriz sunt alte măsuri de precauţie de care conducătorii auto trebuie să ţină cont. În cazul în care sunt implicaţi într-un eveniment rutier sau rămân în pană, oamenii legii le recomandă şoferilor să scoată autoturismul în afara carosabilului şi să îşi semnalizeze luminos maşina, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. De asemenea, poliţiştii de la Rutieră îi sfătuiesc pe conducătorii auto să folosească frâna de motor, mai ales în localităţi şi la semafoare, unde carosabilul este, de regulă, mai alunecos. Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto sunt sfătuiţi să-şi doteze maşinile cu lanţuri antiderapante, o lopată şi un sac de nisip.



12