Boabele de cacao combat hipertensiunea arterială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Boabele de cacao combat hipertensiunea arterială

Monden 15 Iulie 2009 / 00:00 571 accesări

Boabele de cacao conţin anumiţi compuşi care contribuie la dilatarea vaselor sangvine şi pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale. Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au dorit să afle dacă aceşti compuşi, luaţi sub forma unor suplimente alimentare, pot să reducă hipertensiunea, considerat unul din factorii de risc majori în declanşarea infarctelor şi a atacurilor cerebrale. Totodată, aceste pastile ar putea fi o metodă naturală şi mai sănătoasă de combatere a acestei afecţiuni, în comparaţie cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale. În Marea Britanie, şase milioane de persoane folosesc aceste medicamente.

Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au testat cu succes 48 de voluntari, bărbaţi şi femei suferind de hipertensiune. Aceştia au primit cîte o capsulă conţinînd un gram de polifenoli, nişte antioxidanţi naturali prezenţi în boabele de cacao. Ei sporesc concentraţia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.

Taguri articol


12