Bob Harward refuză funcţia de consilier SUA pentru Siguranţa Naţională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bob Harward refuză funcţia de consilier SUA pentru Siguranţa Naţională

17 Februarie 2017 / 09:05 484 accesări

Amiralul în retragere Bob Harward a refuzat oferta preşedintelui american de a ocupa funcţia de consilier pentru Siguranţa Naţională, în locul lui Michael Flynn, care a demisionat la cererea lui Donald Trump, relatează site-ul postului CNN.

Casa Albă a anunţat după demisia lui Flynn că general-locotenentul Joseph Keith Kellogg a fost numit consilier interimar pentru securitate naţională.

Întrebat dacă există vreun candidat pentru această funcţie, un oficial de la Casa Albă a declarat pentru CNN: "Nu, din câte ştiu eu".

"Având în vedere că mă aflu în retragere, am ocazia de a mă ocupa de probleme financiare şi de familie, aspect care ar fi fost o provocare dacă aş fi coupat aceastsă funcţie", a spus Harward.

"Această funcţie presupune o concentrare de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână şi angajamentul de a-ţi îndeplini atribuţiile corect. La momentul actul nu îmi pot asuma un asemenea angajament", a mai precizat el.

Un prieten al lui Harward a spus că acesta este reticent în a accepta funcţia deoarece Casa Albă pare un mediu haotic.

Un oficial republican a declarat pentru CNN că pentru a accepta funcţia, Harward ar fi pus condiţia de a-şi forma propria echipă. La final, am simţit că nu este cazul.

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuţia pe care ar fi avut-o cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump, a anunţat Casa Albă. Se presupune că Flynn ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus înaintea investirii lui Donald Trump în funcţie şi că acesta i-ar fi indus în eroare pe oficiali despre această discuţie. Anterior, presa americană anunţa că Departamentul de Justiţie a avertizat Casa Albă despre aceste contacte luna trecută şi că Flynn ar putea fi vulnerabil la un şantaj rus.

"Le-am oferit în mod neintenţionat vicepreşedintelui şi altora informaţii incomplete privind conversaţiile mele telefonice cu ambasadorul rus. Le-am cerut scuze cu sinceritate preşedintelui şi vicepreşedintelui, iar ei au acceptat scuzele mele", a scris Flynn, potrivit unei copii a scrisorii sale de demisie obţinute de CNN.

"Îmi depun demisia, onorat că am servit naţiunii noastre şi poporului american într-un mod atât de distins", a scris el.

Ulterior, Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a explicat că preşedintele SUA, Donald Trump, i-a cerut consilierului pentru Siguranţă Naţională, Michael Flynn, să demisioneze, din cauza unei probleme de încredere, nu a uneia de tip juridic.

Michael Flynn l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence, uitând "detalii esenţiale" despre conversaţia pe care a avut-o cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a precizat Spicer.

Taguri articol


12