Boc, „spălat” de Băsescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Detergent prezidenţial

Boc, „spălat” de Băsescu

Politică 27 Mai 2011 / 00:00 414 accesări

BOC CEL BUN. Specialist în disciplina orală de aruncat cu teme false, preşedintele Traian Băsescu s-a lansat, ieri, într-o amplă campanie de „spălare” a imaginii lui Emil Boc. Cu toate că zvonurile privind posibila înlocuire a lui Boc de la şefia Guvernului au venit tot din sfera înaltă a Puterii, preşedintele Traian Băsescu a ieşit pe postul naţional de radio şi a afirmat că România are nevoie de stabilitate în perioada următoare. Adică, Boc nu va fi înlocuit. Mai mult, o altă pastilă prezidenţială a fost şi cea privind posibila remaniere a miniştrilor din Executiv, despre care preşedintele a afirmat că în discuţia recentă pe care a avut-o cu premierul Emil Boc nu s-a referit la chestiunea remanierii, ci la stabilirea priorităţilor pentru perioada următoare. „Răspunsul meu categoric este legat de un singur cuvânt: stabilitate şi văd că mai este o modă, chiar să-l desconsideri pe un ministru care nu vine toată ziua la televizor sau nu face conferinţe de presă suficient de dese sau nu e în atenţia continuă a publicului. Eu apreciez miniştrii după altceva”, a spus Băsescu. În acest context, preşedintele a fost întrebat dacă, dată fiind activitatea bună a miniştrilor, nu se va discuta în consecinţă nici despre remanierea Executivului. „Cel care decide remanierea este primul-ministru”, a precizat şeful statului. Amuzant... Rămâne întrebarea: în cazul „greilor” Blaga, Berceanu, Videanu, cine oare a decis remanierea lor din Guvern?

PEDELIŞTII, CERTAŢI. Tot la capitolul spălării imaginii lui Boc, preşedintele Băsescu a spus că a observat să sunt unii în PDL care „îi dau lecţii” premierului Emil Boc, dar uită când l-au blocat pe acesta în privinţa proiectului alternativ la majorarea TVA, prin care s-ar fi impozitat toate pensiile. Băsescu a explicat că Boc s-a dus în coaliţie „sperând că-şi face aliaţi din celelalte partide”, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi s-a adoptat soluţia majorării TVA. Preşedintele a arătat din nou că varianta impozitării pensiilor cu 10 - 15% ar fi fost de preferat, deoarece s-ar fi putut reveni la 1 ianuarie, la fel ca la salarii, însă TVA-ul nu poate reveni la valoarea iniţială la fel de rapid.

INTERNELE, FINANŢELE ŞI MUNCII, AVERTIZATE. Respingerea în Parlament a proiectului privind disponibilizările în MAI a fost o altă temă a preşedintelui Traian Băsescu, care a spus că a reprezentat un semnal de instabilitate în afară, tocmai când România se pregătea pentru un împrumut din exterior, la acest semnal contribuind şi unii oameni din media. Întrebat dacă respingerea proiectului MAI privind disponibilizările reprezintă un semn de slăbiciune a coaliţiei, Băsescu a răspuns: „categoric, da”. Şi pentru că decizia de la Cameră nu i-a picat bine, preşedintele a avertizat că Ministerul de Interne, Ministerul de Finanţe şi cel al Muncii trebuie să opereze reducerile de personal, atenţionându-le să nu aştepte o suplimentare bugetară, întrucât aceasta nu va fi realizată, deşi preşedintele nu are prerogative să dispună acest lucru. În altă ordine de idei, şeful statului a mai afirmat că nu se poate spune că România a ieşit din criză decât după ce va înregistra creştere economică de peste 3%, şi şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va întâmpla în 2012.



12