Solistul trupei U2 va primi titlul britanic onorific de cavaler, pentru contribuţia la evoluţia industriei muzicale şi pentru acţiunile sale umanitare. În cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Dublin, imediat după Anul Nou, Bono va fi făcut cavaler de către ambasadorul britanic din Irlanda, David Reddaway. Cîntăreţul născut la Dublin, pe numele său real Paul Hewson, s-a declarat flatat să primească acest titlu.
Bono a mai fost distins cu ordinul Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, în 2003, în numele statului francez, pentru aportul său la industria muzicală şi pentru acţiunile sale caritabile. A fost votat şi Omul Anului pentru revista Time, în 2005, în semn de recunoştinţă pentru activităţile sale de promovare a justiţiei şi a egalităţii.
Titlurile de cavaler sînt acordate de regină, la sfatul Guvernului. Printre cei care au primit distincţia, deşi nu sînt cetăţeni britanici, se numără Bill Gates, Placido Domingo, Rudolf Giuliani, Steven Spielberg şi Simon Wiesenthal. Prim-ministrul Tony Blair consideră că Bono merită titlul pentru contribuţia sa remarcabilă la lupta împotriva sărăciei. Muzicianul de 46 de ani a jucat un rol de nepreţuit în perioada de dinaintea summit-ului G8 de anul trecut, care s-a concentrat pe ajutorarea naţiunilor sărace din Africa. Starul rock nu va primi şi titlul de Sir, pentru că nu este cetăţean britanic. Acesta calcă pe urmele lui Bob Geldof, la rîndul său originar din Dublin, prin obţinerea titlului de cavaler, nu va primi şi titlul de "Sir", pentru că nu este cetăţean britanic. Bob Geldof a primit titlul în anul 1986, după ce a contribuit la strîngerea de milioane de lire sterline pentru ţările din lumea a treia, printr-un eveniment Live Aid.