Borș de pește și gogoși, preparate de beneficiarii reconversiei profesionale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O altfel de formare profesională la Murfatlar

Borș de pește și gogoși, preparate de beneficiarii reconversiei profesionale

Social 06 Aprilie 2015 / 00:00 1371 accesări

Auzim mereu că diferite instituții publice atrag bani europeni pentru formarea profesională a românilor care ba trăiesc de pe urma ajutorului de șomaj, ba supraviețuiesc din agricultura de subzistență, ba nu-și găsesc niciun loc de muncă și nu au bani pentru a se perfecționa în alte domenii. Pentru a-i ajuta pe acești oameni, UE alocă foarte mulți bani pentru reconversia profesională, organizând cursuri pentru specializarea grupurilor-țintă în meserii care au căutare în funcție de zonă. De obicei, auzim despre organizarea cursurilor doar din punctul de vedere al inițiativei sau derulării, pentru că instituția care atrage banii este obligată să promoveze proiectul. Nu sunt proiecte care să lase urme decât pe termen lung și doar în funcție de implicarea și dorința acerbă a fiecărui participant de a-și găsi un loc de muncă.

            ”EXAMEN CU PUBLIC” La Murfatlar s-a întâmplat însă ceva inedit. Bucătarii și cofetarii, care au participat la cursurile de reconversie, au vrut să-și dea „examenul“ public. Nu a fost propriu-zis un examen. Cursanții au avut inițiativa ca, de Florii, să organizeze o masă cu preparate din pește și dulciuri pentru locuitorii din Murfatlar. Au mers și i-au cerut primarului Valentin Saghiu să le asigure materia primă, adică produsele din care să prepare, și spațiul în care să poată desfășura activitatea. „Acești cursanți trebuie să facă și practică și acesta a fost un moment propice să-și pună în valoare cunoștințele. A fost de admirat curajul de a veni în fața oamenilor din comunitate să arate ce au învățat și nu am putut decât să-i sprijin, mai ales că au ales foarte bine ziua în care să facă acest lucru. Noi am fost simpli participanți la spectacolul lor“, a declarat primarul Murfatlarului, Valentin Saghiu. Prin urmare, locuitorii din Murfatlar au putut degusta un delicios borș de pește și apoi s-au îndulcit cu gogoși pufoase proaspăt scoase din ceaun, toate preparate dis-de-dimineață în parcul din fața Primăriei.



12