Brad Pitt îşi ajustează pretenţiile salariale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hollywood-ul, faţă-n faţă cu criza

Brad Pitt îşi ajustează pretenţiile salariale

Monden 13 Septembrie 2012 / 00:00 306 accesări

Actorul american Brad Pitt este foarte generos cu declaraţiile de presă, în ultima vreme. De această dată a captat cu siguranţă şi atenţia colegilor săi de breaslă, după ce a afirmat că vremurile în care era posibil ca starurile să poată cere peste zece milioane de dolari pentru un film au apus. ”Această aritmetică nu prea mai merge acum. Acest tip de afacere nu mai există astăzi”, a declarat Brad Pitt, care s-a aflat constant pe listele celor mai bine plătiţi actori. Topul ”Forbes” pe 2012 îl plasează pe primul loc la acest capitol pe Tom Cruise, cu venituri anuale estimate la 75 de milioane de dolari. Brad Pitt ar fi câştigat abia 25 de milioane de dolari.

Brad Pitt recunoaşte că, în general, Hollywood-ul trăieşte vremuri interesante. Multe studiouri întâmpină probleme din cauza crizei economice, aşa că au început să mizeze pe filme cu mari bugete, din al căror succes se pot finanţa o serie de alte filme. În acelaşi timp, acest lucru lasă un spaţiu deschis pentru apariţia a noi regizori interesanţi. Rolurile recente ale lui Brad Pitt variază de la cel din filmul ”Moneyball”, nominalizat la Oscar, la cele din animaţia pentru copii ”Happy Feet 2” şi thriller-ul ”Killing Them Softly”. Există totuşi mijloace prin care actorii pot obţine milioane dintr-un film, dacă sunt de acord cu un salariu în avans mai mic, în schimbul unei părţi din eventualele profituri. Acest model funcţionează însă doar dacă filmul în chestiune este un mare succes la box office.

La rândul său, actorul britanic Jude Law a comentat că nu a cerut niciodată 20 de milioane de dolari pentru un film, precizând că nu aceasta este abordarea sa. Promovând cel mai nou film al său, ”Anna Karenina”, Jude Law recunoaşte că a făcut solicitări salariale în trecut, dar nu la nivelul la care s-ar putea crede. ”Sunt anumite filme de care poţi scăpa numai cerând tot mai mult şi, în cele din urmă, producătorii renunţă”, a mai afirmat Jude Law. De altfel, filmele britanice au bugete mult mai mici faţă de producţiile americane. Un film britanic are, în medie, un buget de 30 - 40 de milioane de dolari. Cea mai vizionată producţie britanică de anul trecut, ”Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, în regia lui Tomas Alfredson, a fost realizată cu un buget de circa 32 de milioane de dolari şi a obţinut încasări de 80 de milioane de dolari. ”Anna Karenina”, în regia lui Joe Wright, a avut un buget de 40 de milioane de dolari şi toată lumea aşteaptă ca încasările să acopere cel puţin investiţia.

Taguri articol


12