Un nou studiu al Asociaţiei Pro Consumatori (APC) a scos la iveală alte grave nereguli în ceea ce privește compoziția unor alimente. Ce s-a găsit în mozzarella? Mozzarella cu acid citric; 3 din 10 sortimente de mozzarella conţin acid citric Mozzarella cu amidon de cartofi; 84% din sortimentele de ...
Calciul este mineralul care se găseşte în cele mai mari cantităţi în organismul uman şi consumul unei mari varietăţi de alimente vă poate ajuta să obţineţi ncesarul de vitamine, potrivit prevention.com. Părinţii şi doctorii îi îndeamnă pe copii să bea lapte cât mai mult ...
Deși brânza este frecvent denigrată pentru conținutul ridicat de grăsimi saturate, o nouă cercetare a arătat că este posibil ca acest preparat alimentar să nu aibă impactul negativ asupra sănătății pe care l-am presupus cu toții, informează The Telegraph. Având în vedere că niciun ...
Vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa (conform Agerpres.ro). Astfel, vă putem arăta cum să faceți rețetele ''Plăcintă românească'' și ''Compot asortat'' care au ...
9 din 10produse conțin arome artificial 1 din 2produse conține glicerină 2 din 5produse conțin cisteină 3 din 7produse conțin conservanți. În 14 sortimente de plăcintă cu brânză s-au identificat 23 de aditivi alimentari. Studiul privind calitatea plăcintelor cu brânză ...
Vrei să îți impresionezi musafirii cu aperitive, dar nu vrei să pierzi toată ziua pregătindu-le? Îți propunem o rețetă de aperitiv rece, gata în mai puțin de 20 de minute - rulou de ardei copți cu brânză de capră. Pentru a prepara rulourile, ai nevoie de 2 ardei kapia mari, copți ...
Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în semestrul I 2016 faţă de semestrul I 2015 cu 6,8%, la un total de 496.955 tone, din care 62.671 tone din import, în creștere cu 45%, a anunțat Institutul ...
Continuăm campania de informare prin care vă prezentăm care sunt pericolele din produsele de post aflate în comerț. Iată ce spun reprezentanții Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) România despre unele din produsele preferate pe timp de post, pe care unii din noi le consumăm cu ...
Veterinarii au făcut cunoscute primele rezultate ale acţiunilor efectuate în Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei bacteriei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală, în perioada 27 iunie - 8 iulie 2016. Potrivit Autorității Naționale ...
Direcția Sanitar-Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov a anunțat vineri, într-un comunicat, că, în urma analizelor de laborator ale probelor luate din produsele lactate consumate de mai mulți copii și adulți din Făgăraș care au ajuns la spital, s-a constatat că acestea ...
Astăzi vă propunem un aperitiv rapid și delicios - ardeii umpluți cu brânză proaspătă, mărar și boia. În prepararea lor avem nevoie de ardei grași de diferite culori și brânză moale. Spălăm ardeii, le facem dopuri pe care le îndepărtăm şi îi curăţăm de seminţe ...
Țara noastră a devenit aproape coș de gunoi pentru multe țări, asta dacă analizăm declarațiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Și problema nu ar fi neapărat asta; mai grav este că produsele care ajung pe piața noastră vin din străinătate aproape de finalul termenului de valabilitate sau chiar ...
Comisia Europeană a modificat alerta privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia Coli în brânză provenind din România (de la firma Brădet), după ce premierul Dacian Cioloş a cerut clarificări, argumentând că avertizarea viza un produs de alt tip. Alerta, emisă iniţial de ...
Autorităţile din Italia au declarat ”că există o legătură clară între îmbolnăvirile cu E.Coli din România şi cazul copilului din Florenţa”, în cadrul unei teleconferinţe cu autorităţile din România şi specialişti din Comisia Europeană (CE), a declarat ...
Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa. Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind ...
Infecţia intestinală de care suferă copilul român internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenind din România, confirmă laboratoare specializate din Italia, după rezultatul iniţial anunţat de autorităţile locale. "Brânză care are ...