Brânza topită, deloc sănătoasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Brânza topită, deloc sănătoasă

Sănătate 21 Octombrie 2011 / 00:00 614 accesări

Specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) atrag atenţia că toate cele 61 de tipuri de brânză topită care se găsesc pe rafturile magazinelor din România conţin E-uri, iar unele dintre aceste substanţe sunt cancerigene. Etichetele produselor au fost controlate pentru a se vede ce substanţe conţin şi care dintre ele sunt dăunătoare pentru organism. Din păcate concluzia trasă de către specialişti nu este deloc una pozitivă. Fie că vorbim despre zece sau două E-uri, toate tipurile de brânză topită conţin astfel de substanţe, unele din ele chiar periculoase pentru organism, cum ar fi E 250 care, în unele cazuri, poate provoca chiar şi cancer. Oamenii nu prea ar mânca astfel de brânzeturi, dar sunt mai ieftine. Potrivit analizelor, persoanele care obişnuiesc să conusme brânză topită zilnic, riscă să se aleagă cu dereglări hormonale, afecţiuni cardio-vasculare şi hepatice sau dereglări metabolice.

Taguri articol


12