Breșă de securitate la Interpol: Ministrul saxon de Interne a apărut pe lista celor mai căutați infractori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Breșă de securitate la Interpol: Ministrul saxon de Interne a apărut pe lista celor mai căutați infractori

Externe 08 Iulie 2016 / 18:39 603 accesări

Markus Ulbig

Markus Ulbig

Când credeam că le-am văzut pe toate în materie de... hackereală, ceva senzațional vine din Germania. Markus Ulbig, ministrul de Interne al landului Saxonia, a apărut pe lista cu persoane căutate de interpol, postată pe site-ul oficial al instituției, un poster cu numele și fotografia lui fiind postat de un hacker care a vrut să demonstreze ceva poliției internaționale: a durat cinci săptămâni până ca ministrul saxon să afle că se află pe respectiva listă cu persoane căutate de Interpol, și asta din presă, relatează Russia Today! În respectiva notificare Interpol se arăta că ”Ulbig a fost acuzat de cererea supravegherii în masă a 55.000 de telefoane mobile și adunarea a peste un milion de informații despre apeluri telefonice”, fiind căutat de autoritățile judiciare din Germania”. S-a dovedit că totul a fost o farsă a hackerului și expertului în securitatea internetului Matthias Ungethum din landul Saxonia, pentru a atrage atenția asupra breșei de securitate existente pe site-ul Interpolului care face posibilă atacarea lui de internauți rău intenționați.

Ungethum, care anterior a identificat breșe de securitate și în site-urile FBI și NSA, a luat în vizor acum site-ul Interpol, unde, pe lângă ministrul de Interne, a mai postat pe lista celor mai căutate persoane și personajul unui joc video popular, Pac Man, acesta pe post de criminal! Expertul a informat Interpol despre breșa de securitate descoperită de el încă din data de 30 mai. El a spus că s-a folosit de Cross Site Scripting pentru a pune profilurile ministrului saxon de Interne și lui Pac Man pe lista celor mai căutați criminali și teroriști din lume a Interpolului. Hackerul a avertizat că ce a făcut el poate fi făcut lesne și de persoane cu adevărat rău intenționate, care ar putea virusa site-ul Interpol sau ar putea posta informații false pe acesta. Oricum, Ungethum nu a primit niciun răspuns oficial de la Interpol, în ciuda notificării făcute de el încă din 30 mai. A fost liniște până când mai multe publicații germane au făcut referire la acțiunea sa, în edițiile lor de miercuri. Imediat, paginile false postate de hacker pe site-ul Interpol au fost șterse. Cam asta a fost tot.

Matthias Ungethum este un autodidact în materie de securitate cibernetică, care colaborează cu mai multe companii și organizații și testează securitatea site-urilor la cererea proprietarilor, dar și din proprie inițiativă, cum a fost cazul FBI-ului și Interpolului, de exemplu.

Taguri articol


12