Brînza şi carnea din pieţe, ambalate ca în magazin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După normele europene

Brînza şi carnea din pieţe, ambalate ca în magazin

Eveniment 12 Ianuarie 2009 / 00:00 582 accesări

Dacă pînă acum micii comercianţi puteau să vîndă în pieţe brînză, carne, lapte sau ouă fără nicio restricţie, în acest an autorităţile s-au hotărît să schimbe macazul. Pe lîngă faptul că, din februarie, ţăranii nu-şi mai pot vinde produsele dacă nu sînt înregistraţi sanitar-veterinar fără să scape de amenzi, aceştia trebuie să respecte reguli stricte şi în ceea ce priveşte ambalarea. Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), de la 1 februarie, cumpărăm fără să gustăm, întrucît carnea şi toate celelalte produse lactate comercializate în pieţe vor fi ambalate ca în magazine. Reprezentanţii ANSVSA susţin că, pînă la sfîrşitul acestei luni, comercianţii trebuie să îndeplinească toate condiţiile de autorizare la direcţiile veterinare judeţene, altfel riscă să îşi piardă dreptul de comercializare sau amenzi usturătoare. În acest sens, carnea nu va mai fi ţinută ca pînă acum pe tarabe, ci va respecta toate normele europene de comercializare în spaţii igienice şi de informare, stipulate pe ambalaj. Noile reglementări au fost publicate în Monitorul Oficial la sfîrşitul lunii decembrie 2006, însă deşi ele trebuiau să intre în vigoare de la începutul anului trecut, ANSVSA a stabilit o serie de derogări pentru a da o şansă micilor producători de a respecta normele europene.

Taguri articol


12