Bucătarii constănţeni au reuşit să ocupe podiumul Campionatului Mondial de Gastronomie, care s-a desfăşurat în perioada 20-24 noiembrie. Echipa regională Asprogast, condusă de maestrul în arta culinară ing. Niculae Nejloveanu, a câştigat medalia de bronz în cadrul prestigioasei competiţii, iar cofetarul echipei, Carmela Dragomir, a câştigat medalia de aur cu creaţia în zahăr „Frumoasa şi Bestia” şi o medalie de argint cu „Alice în ţara minunilor”. La Campionatul Mondial de Gastronomie s-au întrecut peste 2.400 de maeştri în arta culinară. ASPROGAST România a participat cu două echipe: echipa regională Asprogast şi echipa de gastronomie colectivă Asprogast. Tema a fost realizarea unui meniu mediteranean pentru 150 de persoane. Vizitatorii s-au putut delecta, printre altele, cu consomme de raţă cu piept de raţă afumat, lasagna de legume, biban umplut cu cuş-cuş, duet de pui şi mignon de porc, salată Nicoise, salată grecească, Tabuleh şi prăjitură de morcovi.