Bucătarii restaurantului unde s-a îmbolnăvit preşedintele AVAS, scoşi din activitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bucătarii restaurantului unde s-a îmbolnăvit preşedintele AVAS, scoşi din activitate

Social 16 Iunie 2007 / 00:00 1433 accesări

Se pare că odată cu sosirea verii, s-a dat startul la toxiinfecţiile alimentare, deoarece în ultima lună, la Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns peste 20 de persoane care sufereau de această afecţiune. Nu au fost numai cazuri izolate, ci persoane din focare. Astfel, şapte persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce au mîncat la o nuntă organizată la Căminul Cultural de la Moviliţa, alte trei după ce au consumat brînză cumpărată de la o piaţă din Constanţa. De asemenea, un echipaj de la Ambulanţă a fost solicitat pentru a acorda îngrijiri medicale unui grup de şase persoane care au mîncat la restaurantul Belvedere din Olimp şi au făcut o formă uşoară de toxiinfecţie. “Am finalizat o parte dintre analize epidemiologice declanşate în focare. Astfel, la Moviliţa s-a ajuns la concluzia că brînza folosită ca aperitiv era preparată în casă şi avea escherichia colli. De asemenea, vesela era plină de bacterii. Am recoltat probe şi de pe mîinile celor care au servit la masă şi am constatat că aveau enterobacterii şi stafilococi”, a declarat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, dr. Mihaela Dinisov.

Medicii de la ASP susţin că este de mirare că doar şapte persoane din 160 cîte au participat la nuntă s-au îmbolnăvit la Moviliţa, deoarece la Căminul Cultural nu exista apă curentă şi condiţiile de pregătire ale mîncării erau precare. Şi în cazul familiei din Constanţa care a consumat brînză cumpărată de la piaţă au fost depistate urme de escherichia colii. “Brînza a fost cumpărată din Piaţa Balada. Acolo au fost depistaţi cinci comericanţi ambulanţi şi la toţi a fost găsit mucegai, drojdii, escherichia colli. Trei dintre aceştia au fost amendaţi cu cîte 100 de milioane”, a declarat dr. Dinisov. Mai mult decît atît, la un restaurant renumit de pe litoral, Belvedere, din Olimp, au fost depistate urme de escherichia colli. “S-a constatat că personalul de la bucătărie era purtător de stafilococ şi escherichia colli. Cei trei purtători au fost eliminaţi din activitate”, a declarat dr. Dinisov. Medicii susţin că pentru evitarea acestor probleme, este necesară respectarea regulilor minime de igienă.



12