Bucătarii români se întorc acasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bucătarii români se întorc acasă

Justiție 26 Ianuarie 2011 / 00:00 1126 accesări

Oraşul Lyon, din Franţa, a găzduit, timp de trei zile, Campionatul European de Catering, una dintre cele mai prestigiose competiţii de acest gen din lume. Concursul, desfăşurat în cadrul Salonului Internaţional de Alimentaţie Publică şi Hotelărie, în perioada 21-23 ianuarie, a reunit echipe de bucătari de pe întregul continent european, precum şi din Japonia. Pentru prima dată în istoria Campionatului, printre participanţi s-a numărat şi o echipă de bucătari din România. „Ne-am depus CV-urile încă din toamnă şi am avut norocul de-a fi nominalizaţi. La acest concurs nu te poţi înscrie, pur şi simplu, trebuie să fii invitat”, a declarat preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Gastronomie (Asprogast), maestrul bucătar ing. Niculae Nejloveanu. Echipa României a fost formată din Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucureşti) şi Adriana Ibrea (Delice International, Câmpina), membri Asprogast. De asemenea, tot pentru prima dată în istoria Campionatului, un bucătar român a făcut parte din juriu, această onoare revenindu-i maestrului bucătar ing. Niculae Nejloveanu. „Pentru mine şi, mai ales, pentru România, această nominalizare a însemnat foarte mult. A însemnat că, la Lyion, printre zecile de drapele arborate, s-a aflat şi drapelul României. Este un lucru foarte important”, a spus preşedintele Asprogast. Chiar dacă echipa României nu a reuşit să urce pe podiumul competiţiei, profesionalismul de care au dat dovadă cei doi bucătari români a impresionat juriul. Marele câştigător al Campionatului European de Gastronomie a fost echipa Spaniei (care a luat şi premiul cel mare, în valoare de 6.000 de euro), argintul şi bronzul revenind Franţei, respectiv Italiei.

Taguri articol


12