Cele mai bune bucate tradiţionale tătăreşti, pregătite de gospodine pricepute din ale căror mâini ies preparate ce-ţi desfată papilele gustative, au putut fi savurate de cei care au ajuns, ieri, la Cobadin. Aici a avut loc cea de-a patra ediţie a „Festivalului Şuberekului“, organizat de UDTTMR, unde gospodinele s-au întrecut în cadrul concursului de specialităţi culinare din bucătăria tătărească, în special şuberek. Şi cum mâncarea bună, mai ales atunci când vorbim de un festival, trebuie asezonată, organizatorii au „pus la cale“ şi un spectacol susţinut de ansambluri tătăreşti ale UDTTMR. Evenimentul a avut loc la căminul cultural din localitate. Dintre artiştii ce au urcat pe scenă amintim trupa „Karasu” din Medgidia, „Canlar” din Cobadin, Ansamblul de dansuri pentru copii „Koz Moşak” din Cobadin, corul de femei „Kubadin Kızları”, formaţia vocal-instrumentală „Gener Elfyn“. În cadrul spectacolului a evoluat şi Ansamblul „Tuna” din Bursa (Turcia). Preşedintele UDTTMR Cobadin, Ali Redzan, a explicat că, tot ieri, a fost inaugurat şi sediul Uniunii din localitate. „Aveam nevoie de un sediu şi aici pentru că 19% din populaţia comunei este de etnie tătară“, a declarat liderul UDTTMR. (I.H.)