Bugetul de stat pe 2012, adoptat de Parlament

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bugetul de stat pe 2012, adoptat de Parlament

Politică 16 Decembrie 2011 / 00:00 1977 accesări

BUGET DUPĂ BĂSESCU Legea bugetului de stat pe anul 2012, visată de Traian Băsescu, de la Cotroceni, a fost adoptată, ieri, de plenul reunit al Parlamentului. Legea a fost votată cu 239 de voturi favorabile, 168 împotrivă şi nicio abţinere. Bugetul de stat pe anul 2012 vizează estimări de creştere economică de 2,1% pe anul 2012 şi o ţintă de deficit de 1,9% din PIB. Dezbaterile la Legea bugetului de stat au început luni, iar articolele şi anexele acestui proiect au fost adoptate fără acceptarea amendamentelor depuse de Opoziţie. Parlamentarii PSD şi PNL au depus la Legea bugetului de stat pe 2012 peste 8.000 de amendamente. Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 169 de voturi pentru, 94 împotrivă şi o abţinere, cele 48 de articole ale proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2012, inclusiv cele zece anexe ce fac parte integrantă din acesta. Parlamentarii au acceptat doar două amendamente asumate de Comisiile de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat.

VOT ŞI PENTRU ASIGURĂRILE SOCIALE Tot în şedinţa plenului reunit a mai fost adoptată şi Legea asigurărilor sociale pentru anul 2012, în favoarea acesteia pronunţându-se 237 de parlamentari, în timp ce168 au votat împotrivă. Şi în acest caz, cele două Camere ale Parlamentului au adoptat, miercuri, cele 21 de articole din proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012, inclusiv anexele. Proiectul de lege a fost adoptat în forma iniţială, niciunul dintre cele 25 de amendamente respinse în comisiile de specialitate nefiind admis. „Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2012 este construit în aşa fel încât să fie asigurată plata pensiilor pentru cei 4,761 milioane de pensionari aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii, din care 159.000 reprezintă pensionarii ce se află în evidenţa caselor de pensii sectoriale”, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, Doina Pârcălabu.

„EMIL BOBU” Înaintea supunerii la vot a bugetului a avut loc un schimb dur de replici între Emil Boc şi Victor Ponta, Boc declarând că Ponta şi Tăriceanu sunt demagogi. În schimb, liderul USL Victor Ponta i s-a adresat lui Emil Boc cu „Tovarăşe prim-ministru Emil Bobu”. La rândul său, liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că bugetul de stat pe 2012 nu răspunde unor obiective esenţiale. „Nu reuşeşte să vină cu soluţii care să oprească declinul economic al României. Este un simplu exerciţiu de aritmetică cu fondurile bugetare, este un buget care menţine decalajele care ne separă de celelalte ţări europene. Boc nu înţelege rolul Opoziţiei de a critica Guvernul când greşeşte”, a spus Tăriceanu. Mai mult, acesta l-a acuzat pe premierul Emil Boc că a dat unor parlamentari „câte 100.000 de euro pentru investiţii”, ca să-şi asigure voturile necesare pentru aprobarea bugetului de stat pentru 2012.



12