Postul american de televiziune CNN a plasat Bulgaria pe locul nouă în topul destinaţiilor turistice globale în 2011. Pe baza recomandărilor a trei experţi în călătorii, Robert Reid, de la Lonely Planet, Pauline Frommer, creatoarea ghidurilor cu acelaşi nume şi Martin Rapp, de la agenţia Altour, CNN plasează Bulgaria pe locul nouă în topul destinaţiilor turistice globale în 2011, după New York, Noua Zeelandă, fluviul Amazon din Peru, Barcelona, Norvegia, Albania, Japonia şi Guatemala. Bulgaria a fost recomandată de Robert Reid, care a scos în evidenţă litoralul bulgăresc al Mării Negre, pentru pasionaţii de plajă din timpul verii şi cei de schi, iarna. “Mi-a plăcut să călătoresc în Bulgaria. Este frumos şi nu e prea mult trafic. Pare foarte sigur”, susţine Robert Reid, care a vizitat Bulgaria într-un automobil din era sovietică, Moskovich, din anul 1972, pe care l-a cumpărat cu 500 de dolari. Acesta a recomandat vizitarea vechii capitale Veliko Târnovo şi ruinele romane din pitorescul oraş Plovdiv.
Vecinii noştri s-au mobilizat şi în oferirea unor servicii de calitate. De exemplu, numărul de urgenţă 112 din Bulgaria oferă servicii în limba română. Una dintre angajatele centrului regional de gestionare a apelurilor de urgenţă din oraşul Ruse este vorbitoare de limba română şi toate apelurile care provin de pe cartele mobile româneşti se redirecţionează spre Ruse, indiferent din ce parte a Bulgariei ar veni. Românii primesc ajutor în limba română doar dacă operatorul care vorbeşte limba română este de serviciu, dacă nu, trebuie să se descurce într-o limbă de circulaţie internaţională.
Un alt mare număr de apeluri sunt legate de probleme cu casele de schimb valutar. Sunt mulţi turişti români care sună la 112, susţinând că au fost înşelaţi în casele de schimb valutar de pe litoralul bulgăresc. Uneori, se întâmplă să primească apeluri şi din România, în cazurile în care persoana care caută ajutor se află lângă graniţa cu Bulgaria şi telefonul său prinde semnalul unei reţele de telefonie bulgăreşti.