Din dorinţa de a se implica cât mai mult în viaţa comunităţii de la malul mării, Fundaţia Rotary Club Constanţa a organizat, vineri seară, un eveniment umanitar în scopul acordării de burse anuale unor elevi merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale. Bursele poartă numele distinsului şi regretatului arheolog şi profesor Adrian Rădulescu, primul preşedinte al Clubului Rotary Constanţa. Invitat pentru a susţine acest proiect in memoriam Adrian Rădulescu a fost apreciatul duo Berti Barbera - Nicu Patoi, care a creat o atmosferă de neuitat în clubul Doors.
Sub semnul lui Vivaldi. În deschiderea concertului, Emilia Botezatu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, la clasa prof. Radu Pricop, a susţinut un scurt moment artistic, pentru a demonstra că tinerele talente merită să fie încurajate. Adolescenta, beneficiară a unei burse Rotaract 2009, a interpretat pe o vioară construită de Ornella Ceci din Bari, Italia, primită în custodie pe o perioadă de trei ani, un fragment din „Anotimpurile” lui Vivaldi, „Iarna”. Pe această vioară a cântat şi apreciatul violonist elveţian Alexandre Dubach, atât la Constanţa, cât şi la Ateneul Român. „Pentru mine este o oportunitate că am un instrument foarte bun pe care pot să studiez şi să realizez ceva frumos”, a spus Emilia Botezatu.
„O seară a armoniei şi a consensului”. După scurtul moment vivaldian, Berti Barbera şi chitaristul Nicu Patoi şi-au încântat publicul cu piese speciale, multe dintre ele incluse pe albumul de colecţie „String a Song”, realizat exclusiv în regim acustic, cu hituri din repertoriul internaţional. Cei prezenţi au fost extrem de receptivi la vibraţia muzicii, instaurându-se o legătură specială între scenă şi ei, propunând chiar titlurile serii. „Ne bucurăm că ne faceţi playlist-ul. Această seară (n.r. vineri) este o seară a armoniei şi a consensului”, a spus Barbera. De altfel, muzicianul, membru al Rotary „Curtea Veche” Bucureşti, a subliniat că un sfert din preţul albumului „String a Song” va fi donat Fundaţiei Rotary Club Constanţa. „De această dată, ne-am dori, mai mult ca oricând, să se vândă cât mai multe CD-uri”, a spus Barbera.
Inspiraţia şi spontaneitatea muzicală a celor doi protagonişti au transpus publicul într-o lume magică, unde la loc de cinste s-a aflat muzica unor nume grele precum Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd, Jimi Hendrix sau Eric Clapton. „Sunt foarte bucuros de fiecare dată când, atât ca rotarian, dar şi ca artist, am ocazia ca, prin munca mea şi a colegilor mei, prin ceea ce ştim noi să facem mai bine, să ajut. Acest lucru înseamnă o dovadă în plus că artiştii nu sunt atât de... inutili, cum se crede. Pentru noi, acest lucru este o onoare. Probabil că astfel, în România se va face o diferenţă foarte clară între caritate şi pomană. Suntem foarte onoraţi de acest eveniment şi vom răspunde, de fiecare dată, foarte hotărât la astfel de invitaţii”, a spus Berti Barbera.
La rândul său, cel cu care împarte scena de şase ani, în această formulă, Nicu Patoi, a spus: „Ori de câte ori avem ocazia să facem o faptă bună, o facem cu mare drag. E onorant pentru noi. Mai mult decât atât, cântăm aici a treia sau a patra oară şi suntem prieteni cu cei care vin aici”.
La evenimentul caritabil de vineri seară, din Club Doors, au participat membrii Rotary Club Constanţa, printre care preşedintele ales, Gabriel Dimoftache, care va fi preşedinte în exerciţiu din iulie, Radu Mihailov, violonistul Tănase Garciu, prima violă în orchestra simfonică din Bari, dar şi membrul de onoare responsabil cu programe culturale, Nicolae Spirescu, care, înainte de începerea concertului, a făcut o scurtă prezentare a burselor „Adrian Rădulescu” şi a realizărilor rotarienilor de la malul mării. Bursele anuale „Adrian Rădulescu” - trei la număr, în valoare de 1.000 lei fiecare - se vor oferi, anul acesta, unor elevi cu performanţă la învăţătură.