Dacă vă întrebați cum vă pot afecta bugetul condițiile meteo, aveți răspunsul. Intemperiile din Brazilia și din Vietnam, cel mai mare producător de cafea Robusta din lume, au generat creșteri de prețuri ale acestui sortiment de cafea cu 61,8%. Și cafeaua Arabica începe să dea semne de ...
Cafeaua de dimineață este sfântă pentru mulți. Băutura caldă, aromată are într-adevăr efect asupra corpului, conform „Daily Mail“, preluat de 7sur7.be, scrie Agerpres. În primul rând, cafeaua este un stimulent care îi permite creierului să se trezească. Blocând ...
Vă place aroma cafelei? Pe lângă băutura aromată cu care ne începem diminețile mulți dintre noi, cafeaua poate fi folosită atunci când pregătiți deserturi gustoase. Pe lângă tiramisu, puteți folosi cafeaua pentru a pregăti înghețată de cafea. Aveți nevoie de 1 păstaie de ...
Creşterea dozei zilnice de cafea contribuie la reducerea probabilităţii apariţiei cirozei hepatice asociate consumului de alcool, arată studii citate de „Jurnalul pentru Farmacologie Alimentară şi Terapeutică“, informează CNN. Două ceşti de cafea în plus pe zi ar putea reduce cu 44% riscul ...
Dorința consumatorilor de cafea de a se revigora cât mai rapid sorbind din licoarea aromată a dat o idee de milioane unei companii new-yorkeze, care a produs un sortiment de cafea cu cel mai mare conținut de cofeină din lume, adică de două sute de ori mai ridicat față de brandurile existente pe piață ...
Știm cu toții că gerul face cele mai multe victime în rândul persoanelor care nu au un acoperiș deasupra capului. Tocmai de aceea, începând de vineri, 22 ianuarie, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Social-Misionar, va oferi o masă caldă, ceai și dulciuri celor aproximativ 30-40 ...
România a importat, în 2014, 42.210 tone de cafea, coji de cafea și înlocuitori de cafea, cu 3,2% mai puțin decât în anul precedent, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS). Conform Agerpres, valoarea totală a importurilor de acest tip de ...
Totul a început când revista britanică „Nature“ a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților. Sarea ar permite în același timp cafelei să își etaleze ...
Considerată cauză a migrenelor, anxietății, acidității gastrice și chiar a unor avorturi sau bună împotriva diabetului, cancerului și demenței, cafeaua face obiectul mai multor studii publicate în Columbia, cunoscută țară producătoare de cafea și al patrulea exportator mondial al acesteia ...
Sunt studii care arată că, dacă bem cafea sau mâncăm ciocolată, de preferat cu peste 70% cacao, ne simțim mult mai bine. Doctorulzilei.ro scrie că doctorul Albert Ascherio a ajuns la concluzia că un consum moderat de cofeină nu afectează creierul şi ajută la eliberarea hormonilor fericirii. Deci ...