Totul a început când revista britanică „Nature“ a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților. Sarea ar permite în același timp cafelei să își etaleze toate aromele subtile. Dacă omenirea pare a se împărți în două mari tabere, băutorii de ceai și băutorii de cafea, în cadrul celor din urmă au existat mereu trei grupuri: adepții cafelei negre, cei care apreciază laptele adăugat licorii negre și cei care pun puțin zahăr ca să atenueze gustul amar. Echilibrul existent a fost însă brusc tulburat de un nou grup: hipsterii care își sărează cafeaua, relatează 7sur7.be. Cum tot ce este nou și oarecum ciudat prinde adesea, sarea în cafea a devenit deja o tendință pentru unii inițiați. Nu este însă un obicei cu totul nou, din moment ce ciocolata cu sare sau caramelul cu unt sărat și-au câștigat adepți de o bună perioadă de timp. Probabil va trece însă destulă vreme până când, în cafenele, între zaharniță și siropul de agave să fie pusă și o solniță, încheie 7sur7.be.