Cafeaua şi cancerul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cafeaua şi cancerul

Sănătate 18 Ianuarie 2010 / 00:00 2300 accesări

Studiile ştiintifice nu au confirmat până acum că un consum de cafea pe o perioadă îndelungată ar putea provoca apariţia cancerului. Dimpotrivă, există dovezi potrivit cărora cafeaua ar avea un efect pozitiv - în funcţie de doză - asupra cancerului colorectal, posibil datorită reducerii acizilor bilei. Cafeaua conţine antioxidanţi care împiedică distrugerea celulelor şi, implicit, declanşarea unor boli, iar acidul colorgenic reduce concentraţia de glucoză. Un consum de până la trei ceşti de cafea pe zi se pare că reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare. Cofeina, principalul element din compoziţia bobului de cafea, stimulează sistemul nervos, creşte activitatea intelectuală, reduce temporar starea de oboseală şi favorizează digestia, stimulând activitatea aparatului excretor.



Ştiri recomandate

12