Calităţile orezului brun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Calităţile orezului brun

Sănătate 22 Iunie 2010 / 00:00 601 accesări

Un studiu realizat de cercetătorii de la Harvard arată că orezul brun poate reduce riscul de diabet zaharat. Astfel, americanii care au consumat două sau mai multe porţii de orez brun pe săptămână au un risc cu zece procente mai mic de a suferi de diabet zaharat în comparaţie cu cei care mănâncă doar o dată pe lună alimentul. Potrivit informaţiilor de pe site-ul nytimes.com, autorii studiului au observat că înlocuind a treia porţie de orez alb cu una de orez brun într-o săptămână, riscul de diabet ar putea fi redus cu până la 16%. De altfel, nutriţioniştii susţin că orezul brun are un indice glicemic mai scăzut decât cel alb şi-l recomandă pacienţilor cu probleme de sănătate. Orezul brun conţine şi o serie de nutrienţi importanţi precum magneziul şi fibre.

Taguri articol


12